• Kinezi spremni da učestvuju u izgradnji autoputa Beograd – Zrenjanin

    Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kineske kompanije „Šandong“ o mogućoj saradnji na novom projektu izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin.   Mihajlovićeva je naglasila da je prioritet u ovoj fazi realizacije novog projekta da se pripremi kompletna projektno – tehnička dokumentacija, a da će se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kinezi spremni da učestvuju u izgradnji autoputa Beograd – Zrenjanin

    Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kineske kompanije „Šandong“ o mogućoj saradnji na novom projektu izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin.

     

    Mihajlovićeva je naglasila da je prioritet u ovoj fazi realizacije novog projekta da se pripremi kompletna projektno – tehnička dokumentacija, a da će se u narednom periodu razgovarati i o modelima finansiranja.

     

    Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang, predstavnici „Šandonga“ istakli su da su spremni za intenzivnu saradnju sa Vladom Srbije u vezi sa mogućom saradnjom na realizaciji ovog projekta.

     

    Projekat izgradnje novog autoputa kroz Vojvodinu, dužine oko 66 kilometara,  omogućiće spajanje Beograda, odnosno Borče i Zrenjanina, i doprineće uspešnoj realizaciji započetih investicija i privlačenju novih u Zrenjaninu i Banatu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija