• Kapacitet podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru biće proširen

    Kapacitet podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru biće proširen i u njega će moći da stane 750 miliona kubika gasa, rekao je generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović.   Radovi na proširenju skladišta trebalo bi da počnu krajem drugog kvartala naredne godine, a vrednost projekta je oko 70 miliona dolara. Reč je o zajedničkom projektu „Gasproma“ […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kapacitet podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru biće proširen

    Kapacitet podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru biće proširen i u njega će moći da stane 750 miliona kubika gasa, rekao je generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović.

     

    Radovi na proširenju skladišta trebalo bi da počnu krajem drugog kvartala naredne godine, a vrednost projekta je oko 70 miliona dolara. Reč je o zajedničkom projektu „Gasproma“ i „Srbijagasa“, gde ruski partner ima 51 odsto vlasništva, a srpska strana 49 odsto.

     

    Osim povećanja ukupnog kapaciteta skladišta, očekuje se i povećanje dnevnog kapaciteta sa sadašnjih pet miliona kubika na maksimalno deset, a po Bajatovićevim rečima, to praktično znači da sada u slučaju restrikcija ili prekida isporuka gasa tog energenta na zalihama ima za 85 dana.

     

    – Proširenje skladišta ne treba posmatrati samo s aspekta restrikcija jer će se na taj način uštedeti na transportu, uslovi kupovine biće bolji, gas će biti jeftiniji, a biće veća konkurentnost i optimizacija troškova – objašnjava Bajatović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija