Ekonomija Vesti Zrenjanin

Kako da i dalje koristite usluge Nacionalne službe za zapošljavanje

nacionalna služba za zapošljavanje

Uzimajući u obzir da je 17. marta u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje privremeno obustavljen neposredan rad sa strankama, zbog trenutne situacije uzrokovane širenjem virusa COVID-19, a u cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada, NSZ obaveštava građane o načinima komunikacije sa strankama.

 

– Prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti podneti  elektronskim putem.

 

– Dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji sprovodiće se elektronskim putem. Na taj način će se obavljati i podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima.

 

Pročitajte još: Paketi pomoći penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara

 

– Detaljne informacije i obrasci biće dostupni na internet portalu Nacionalne službe od 23. marta.

 

– Svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu NSZ, opcija “Dokumenti”, potom opcija “Obrasci”.

 

– Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se elektronskim putem.

 

– Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja, kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u tom programu, dostaviće se elektronskim putem prezentacija obuke “Put do uspešnog preduzetnika”.

 

– Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti.

 

– Kontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ  i na ulaznim vratima svake filijale.

 

O svim promenama režima rada sa strankama, javnost će biti blagovremeno informisana.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM