Ekonomija

„Jugoremedija“ ponovo na proceni!

jugoremedija

ZRENJANIN – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Milan Pajtašev, kao postupajući u stečajnom postupku nad zrenjaninskom Fabrikom lekova „Jugoremedija“, doneo je zaključak kojim je određeno novo veštačenje vrednosti imovine ove firme, saznaje portal „Zrenjaninski“!

jugoremedija

 

– Sud je odlučio da ne usaglašava dva veštačenja o vrednosti imovine „Jugoremedije“ u stečaju, jer je među njima drastična razlika. Gradski zavod za veštačenje iz Beograda prethodno je procenio likvidacionu vrednost zrenjaninske fabrike lekova na 7,83 milijarde dinara, a beogradski „Dilojt“ na 1,34 milijarde. Predlagači plana reorganizacije, „Heta Real Estate“ iz Beograda i „Union medic“ iz Novog Sada, tražili su da se glasa o izmenjenom planu, uz procenu vrednosti koju je odredio „Dilojt“, ili da se odredi novo veštačenje. Određeno je novo veštačenje – kaže za naš portal sudija Milan Pajtašev.

To je bio logičan ishod jer je stečajni upravnik Radovan Savić, izjašnjavajući se o izmenjenom planu reorganizacije, ocenio da nije u skladu sa zakonom, jer predlagači nisu uzeli u obzir najveću moguću likvidacionu vrednost imovine firme.

– Na osnovu zakonskih odredbi i na predlog stečajnog upravnika tražene su i dostavljene tri nove validne ponude privrednih društava koja se bave procenom vrednosti imovine i kapitala. To su Institut za ekonomiku i finasije iz Beograda, zatim DOO „Finodit“ i DOO „SGS“ iz Beograda, sa zajedničkom ponudom, i na kraju DOO „KPMG“, takođe iz Beograda. Ceneći da je Institut za ekonomiku i finasije iz Beograda svrstao „Jugoremediju“ među najznačajnije klijente, a „SGS“ je već radio procenu za potrebe „Heta Real Estate“, zaključak suda je bio da se određivanjem „KPMG“ otklanja bilo kakva sumnja u pristrasnost veštačenja – ističe sudija Pajtašev.

Rok za novo veštačenje utvrđen je na 40 dana, a troškove nove procene vrednosti osnovnih sredstava i intelektualne svojine snose podnosioci plana reorganizacije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz