Ekonomija YSLAJDER

JOŠ JEDNA IT KOMPANIJA DOLAZI U NAŠ GRAD!

sporazum it kompanija

ZRENJANIN – U Gradskoj kući danas je potpisan sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i IT kompanije „Lanaco“ iz Republike Srpske. Sporazum podrazumeva formiranje razvojnog IT centra, u kojem će raditi mladi i obrazovani žitelji grada na Begeju.

 

sporazum it kompanija

 

-Ovaj sporazum jedinstven je po tome što predviđa otvaranje razvojnog centra strane firme, koja ima svoje finalne proizvode. „Lanaco“ je uspešna banjalučka firma koja razvija sopstvene programe, a saradnja sa njom otvara puno prostora za uključivanje naših potencijala, čak i u javnom sektoru – najavio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, podsećajući da su slične sporazume Grad i Fakultet potpisali sa još nekim domaćim firmama iz IT sektora.

 

On se zahvalio dekanki Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Dragici Radosav i profesoru Branku Markoskom, koji su inicirali novi vid saradnje.

 

– Sklapamo sporazum sa renomiranom IT firmom „Lanaco“ iz Banjaluke. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspešno sarađivati i naći model da se održimo u ovoj nemilosrdnoj IT utakmici. Naš grad ovu firmu želi da zadrži baš ovde, to otvara mogućnost za napredovanje mladim ljudima – najavila  je dekanka Dragica Radosav, ističući činjenicu da je zrenjaninski Tehnički fakultet ove godine imao i nešto više upisanih nego lane, što je izuzetna uspeh s obzirom na negativna demografska kretanja.

 

Dekanka je istakla da je lepo kada iz dugogodišnjih poznanstava i kontakata proizađe jedan ovakav sporazum.

 

-Pratili smo razvoj ove firme, koja je postala gigant u regionu i izuzetno mi je zadovoljstvo da sa njima razvijamo saradnju, pre svega kroz uključivanje studenata našeg fakulteta, ali i privrednih subjekata sa ovog prostora – naglasila je Radosav.

 

sporazum it kompanija

 

Vlasnik firme „Lanaco“ Nebojša Ninić predstavio je firmu kojom upravlja već 27 godina. „Lanaco“ je najveća firma IT sektora u BiH, postoji već 27 godina i ima 300 zaposlenih, a radi isključivo svoje proizvode za domaće, ali i globalno tržište, i u javnom i u privatnom sektoru.

 

-Mnoge vlade i kompanije u regionu imaju naš softver. Mi smo prva firma sa ovih prostora koja je pozvana od londonske berze da se pojavi na njoj, jer je procenjeno da smo  najperspektivniji u regionu – rekao je, pored ostalog, Ninić, podsećajući da firma sarađuje sa najvećim svetskim kompanijama iz IT sektora, pa i Majkrosoftom i da je nedavno uložila velika sredstva u razvoj sopstvene infrastrukture i poslovnih objekata.

 

– Cilj nam je da postanemo i najveća IT kompanija na prostoru Srbije a drago nam je da je projekat, koji podrazumeva potpuni razvoj, od inicijalne ideje do finalne realizacije, zainteresovao zrenjaninske studente, sa kojima smo razgovarali – zaključio je Ninić.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ne razviha se IT industrija u Zrenjaninu, nego iskorišćavaju potencijale mladih ljudi, kojima je zarada od 700€ „iha-haj“! Radio za mnogo veću inostranu firmu, plaćali me 1500€. Sad sam u matičnoj firmi, počeo sa 4500€,sad imam, VEROVALI ili NE, 11.000€. E, pa vi vidite.

sinovoz