• ITALIJANSKI INVESTITORI IMAJU JOŠ PLANOVA ZA ZRENJANIN

    ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i predsednik Udruženja za unapređenje ekonomsko – socijalnih odnosa između Italije i Srbije „Konfindustija Srbija“ Erik Košuta potpisali su danas memorandum o saradnji.     Saradnja će se ostvariti u okviru projekta „Dan otvorenih vrata italijanske privrede 2017. godine“, koji podrazumeva brojne aktivnosti i povezivanje gradskih škola i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ITALIJANSKI INVESTITORI IMAJU JOŠ PLANOVA ZA ZRENJANIN

    ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i predsednik Udruženja za unapređenje ekonomsko – socijalnih odnosa između Italije i Srbije „Konfindustija Srbija“ Erik Košuta potpisali su danas memorandum o saradnji.

     

    Saša Santovac i Erik Košuta

     

    Saradnja će se ostvariti u okviru projekta „Dan otvorenih vrata italijanske privrede 2017. godine“, koji podrazumeva brojne aktivnosti i povezivanje gradskih škola i italijanskih kompanija koje posluju u gradu na Begeju.

     

    – U našem gradu posluju četiri uspešne italijanske kompanije koje zapošljavaju oko 600 radnika, sa tendencijom da broj bude i veći. Ovde su danas i predstavnici srednjih škola, jer potpisani memorandum je korak ka tome da se učenici tih škola opredeljuju za smerove koji bi im omogućili zapošljavanje u italijanskim preduzećima ovde. S druge strane olakšali bi i poslovanje kompanijama koje bi dobile obrazovan i dobro obučen kadar – istakao je Santovac.

     

    Erik Košuta je naglasio da je u Italiji prošle godine prihvaćeno preko 40.000 đaka i studenata u raznim kompanijama.

     

    – Želimo da taj preduzetnički duh prenesemo i ovde, gde smo značajni poslodavci. Nadam se da je među ovdašnjim mladim ljudima i neki moj budući kolega, neko ko će biti spreman da pokrene svoj biznis. Prošle godine sličan projekat smo uspešno realizovali u Sremskoj Mitrovici, a Zrenjanin je sigurno jedna od najinteresantnijih destinacija. Već ima signala da će još neka kompanija iz Italije ovde krenuti poslovanje – naglasio je Košuta.

     

    Nakon potpisivanja memorandum prisutnima su se predstavili i čelnici italijanskih kompanija – direktor Fabrike kože „Dafar“ Branislav Sigeti, direktor kompanije „Fulgar East“ Alberto Karlo Perosi, izvršni direktor kompanije „Tecnostrutture“ Marija Laketić Ljevar, kao i predstavnik kompanije „Modital“ Ivan Stojanović.

     

    – Već pri prvom dolasku u Zrenjanin videli smo da postoje kapaciteti i infrastruktura za dobro poslovanje. Od 2006. godine smo ovde a svake tri godine širimo kapacitete. Sada imamo 30.000 kvadratnih metara pod krovom i 180 zaposlenih, uz očekivanja da se u najkraćem roku njihov broj uveća. Od 80 tona naših proizvoda na mesečnom nivou, 60 posto se plasira u Italiju a ostalo završava na srpskom tržištu i tržištu regiona, u Bosni i Hercegovini i Makedoniji – rekao je Adolfo Karlo Perosi, pri predstavljanju kompanije „Fulgar“.

     

    U ime „Tecnostrutture“, najmlađe italijanske kompanije u Zrenjaninu, na inicijativi za organizovanje „Dana italijanske privrede“ zahvalila se izvršna direktorka Marija Laketić Ljevar.

     

    – Mi smo još uvek u startnoj fazi razvoja u Zrenjaninu, dok u Italiji imamo višedecenijski rast i razvoj. Naš zadatak je da ovde prenesemo način rada iz Italije, nove standarde u poslovanju, a sa druge strane da predočimo naša pozitivna iskustva u pokretanju grinfild investicije u Zrenjaninu, da privučemo i druge, ne samo italijanske kompanije, da posluju ovde. Takođe, želja nam je da kroz pokrenuti projekat mlade ljude motivišemo da rade u jednoj modernoj kompaniji koja je tehnološki na najvišem nivou – istakla je Laketić Ljevar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija