• Inkubator za mlade pomaže omladini da se otisne u preduzetničke vode

    I u vreme vanrednog stanja, Inkubator za mlade u Zrenjaninu nije prekidao svoje aktivnosti. Međutim, zbog specifične situacije one su premeštene u onlajn prostor.   – U situaciji kada su okolnosti neizvesne, a privredne aktivnosti svedene na minimum, posebno u oblasti zapošljavanja, znali smo da je naša pomoć i podrška korisnicima najpotrebnija. Tokom vanrednog stanja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Inkubator za mlade pomaže omladini da se otisne u preduzetničke vode

    I u vreme vanrednog stanja, Inkubator za mlade u Zrenjaninu nije prekidao svoje aktivnosti. Međutim, zbog specifične situacije one su premeštene u onlajn prostor.

     

    – U situaciji kada su okolnosti neizvesne, a privredne aktivnosti svedene na minimum, posebno u oblasti zapošljavanja, znali smo da je naša pomoć i podrška korisnicima najpotrebnija. Tokom vanrednog stanja smo u kontinuitetu održavali onlajn konsultacije i savetovanja sa mladima koji traže zaposlenje i započinju privatni biznis. Kontaktirali smo i sa poslodavcima, sa kojima smo razmenjivali iskustva u oblasti zapošljavanja. Zajedno sa njima smo pripremali mere koje će olakšati zapošljavanje mladih –  kaže za portal zrenjaninski.com saradnica za zapošljavanje Milica Bogdanov.

     

    Pročitajte još: WONDER GYM: Nova teretana u gradu na 1.000 kvadratnih metara! (Foto)

     

    Takođe, tokom vanrednog stanja održane su i obuke za ,,meke veštine“, kao što su veštine prodaje, motivacija, upravljanje vremenom i pisanje radne biografije. Veliki broj mladih iz Zrenjanina je učestvovao u onlajn obukama i, kako sami kažu, zanimljivo su iskoristili vreme koje su provodili u svojim domovima.

     

    Inkubator za mlade organizovao onlajn kurs

     

    Mladi iz Zrenjanina su početkom aprila započeli i onlajn kurs računovodstva, finansijske analize i digitalnog marketinga, koji će se realizovati naredna tri meseca. Na kraju kursa će dobiti sertifikat koji će im omogućiti zapošljavanje u navedenim oblastima.

     

    – Po završetku vanrednog stanja, potpisani su ugovori o obavljanju stručne prakse, te je nekoliko mladih započelo svoje prvo radno iskustvo kod poslodavaca sa kojima imamo saradnju na realizaciji projekta YourJob – napominje Bogdanov.

     

    Ona dodaje da se u narednom periodu očekuje započinjanje preduzetničkih aktivnosti. Naime, mladi iz Zrenjanina imaju mogućnost da konkurišu za grantove za započinjanje sopstvenog biznisa u iznosu do 7.000 evra. Konkurs je otvoren do 10. septembra. U narednim danima, mladi će na društvenim mrežama Instagram (YourJob Srbija) i Facebook (Inkubator za mlade Zrenjanin), moći da preuzmu poziv i zahtev za učešće u konkursu.

     

    Sve aktivnosti Inkubatora za mlade od 15 do 30 godina su potpuno besplatne.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija