• INDUSTRIJSKA PROIZVODNjA U PADU

    Opadajući trend u našem regionu započet još 2012. godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Industrijska proizvodnja u Srbiji u 2015. godini bila je veća za 8,2 posto u odnosu na 2014. ali je u srednjobanatskom regionu bila manja za 4,9 odsto, govore podaci Republičkog zavoda za statistiku.

    drekslmajer

    – Za razliku od republičkog nivoa, industrijska proizvodnja u Vojvodini za 2015. godinu ostvarila je znatno usporeniji rast u visini od 1,3 posto u odnosu na isti period prethodne godine, a u odnosu na prethodni mesec pad od jedan posto – kaže potpredsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin Momčilo Nikolčić.

    On ističe da je, posmatrano samo za decembar 2015. godine, industrijska proizvodnja u srednjem Banatu manja za 4,9 posto od ostvarenog nivoa u decembru 2014.

    – Opadajući trend industrijske proizvodnje našeg regiona započet je još 2012. godine, da bi 2014. prešao u minus od 0,1 posto, a na kraju 2015. u minus od čitavih 4,9 posto – napominje Nikolčić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]