• IMOVINA INDUSTRIJE MESA BEK SE RAZVLAČI, A POVERIOCI OSTAJU „KRATKIH RUKAVA“

    ZRENJANIN – Stečaj koji je pre pola godine otvoren u zrenjaninskoj industriji mesa BEK gotovo da se nije odmakao od početka. Stečajni postupak se, inače, vodi u Beogradu, pred tamošnjim Privrednim sudom, jer je firma „Novi Bek“, koja je pokrenula stečaj, zapravo beogradska. – Stečaj se vodi da bi se odugovlačilo vreme i da se iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IMOVINA INDUSTRIJE MESA BEK SE RAZVLAČI, A POVERIOCI OSTAJU „KRATKIH RUKAVA“

    ZRENJANIN – Stečaj koji je pre pola godine otvoren u zrenjaninskoj industriji mesa BEK gotovo da se nije odmakao od početka.

    bek

    Stečajni postupak se, inače, vodi u Beogradu, pred tamošnjim Privrednim sudom, jer je firma „Novi Bek“, koja je pokrenula stečaj, zapravo beogradska.

    – Stečaj se vodi da bi se odugovlačilo vreme i da se iz prostora bivšeg BEK-a izvuče sve što se može izvući. Na poslednjem ročištu u Privrednom sudu u Zrenjaninu ponudio sam 740.000 evra za BEK u tadašnjem stanju. Tvrdim da kad se bude prodavalo to što ostane, neće vredeti ni upola toliko – kategoričan je jedan od najvećih poverilaca BEK-a Marinel Mendrea.

    Stečaj je otvoren sa 50.000 dinara depozita, što nije ni blizu dovoljno da se ovaj postupak vodi, pa ni interesovanje nadležnih nije preveliko. Stečajni upravnik, kaže Mendrea, još nije ušao u prostor BEK-a da popiše imovinu, jer se u ovom trenutku ne zna šta je BEK-ovo, a šta firme „Novi Bek“.

    – Da su se oni koji su nadležni bavili problemom BEK-a, a ne bežali od njega, dosad bi imovinu neko kupio i pokrenuo proizvodnju – tvrdi Mendrea i dodaje da je i sam imao ideje o strateškom partneru ali na to će, ako uopšte nešto od imovine preživi, morati da se sačeka.

    – Gotovo sve što je moglo da se izvuče iz BEK-a, izvuklo se, a sad se odnose ostaci. Na kraju će se stečaj zatvoriti kao što je i otvoren, i priča će se vratiti u zrenjaninski sud. No, proći će godinu i po dana, uslediće novo odugovlačenje, ko zna koje po redu, imovina će se razvući, a mi se nećemo mrdnuti od onoga na čemu smo već bili pre dve godine – napominje Mendrea.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija