• HOĆE LI ZRENJANINSKA ŠEĆERANA DOBITI NOVOG GAZDU?

    BEOGRAD – Kako objavljuju mediji ,“MK grupa“ je pre nekoliko dana uputila ponudu za kupovinu šabačke kompanije „Viktorija grupa“ koja je prezadužena i rešenje vidi u novom vlasniku spremnom da od banaka otkupi 275 miliona evra duga.     Ako se to dogodi, onda će i zrenjaninski deo „Viktorija grupe“, „Viktorija starč“, dobiti novog vlasnika, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    HOĆE LI ZRENJANINSKA ŠEĆERANA DOBITI NOVOG GAZDU?

    BEOGRAD – Kako objavljuju mediji ,“MK grupa“ je pre nekoliko dana uputila ponudu za kupovinu šabačke kompanije „Viktorija grupa“ koja je prezadužena i rešenje vidi u novom vlasniku spremnom da od banaka otkupi 275 miliona evra duga.

     

     

    Ako se to dogodi, onda će i zrenjaninski deo „Viktorija grupe“, „Viktorija starč“, dobiti novog vlasnika, a možda i novu delatnost.

     

    Jer, kada je 2011. godine zrenjaninsku šećeranu kupila „Viktorija grupa“, pisalo se da su u „MK Grup“ to doživeli kao mešanje u njihovu interesnu zonu.

     

    Prema planovima iz tog vremena, „Viktorija starč“ trebalo je da proizvodi tečni skrob, a proizvodnja je trebalo da kompletno ide u izvoz. U fabriku je trebalo da se uloži 50 miliona evra, a da kapacitet bude 300.000 tona godišnje.

     

    U međuvremenu, od planova skoro da nije bilo ništa. „Viktorija starč“ danas se bavi proizvodnjom agropeleta, odnosno peleta od poljoprivredne biomase.

     

    Šta za „Viktoriju starč“, odnosno za Zrenjanin, znači najava promene vlasnika u „Viktorija grupi“ – znaće se u narednom periodu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija