• HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje u fabrici u Elemiru

    HIP-Petrohemija je saopštila danas da nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Startne aktivnosti u fabrici Etilen biće pokrenute u subotu, 23. maja.   Nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine, Polietilena niske gustine, kao i Fabrike sintetičkog kaučuka u Elemiru.   – Zastoj u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje u fabrici u Elemiru

    HIP-Petrohemija je saopštila danas da nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Startne aktivnosti u fabrici Etilen biće pokrenute u subotu, 23. maja.

     

    Nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine, Polietilena niske gustine, kao i Fabrike sintetičkog kaučuka u Elemiru.

     

    – Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama. Cilj radova je priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu. Domaće i strano tržište je i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima – izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške u HIP-Petrohemija.

     

    Pročitajte još: Firma „Remondis Medison“ osposobljena za uništavanje „kovid otpada“

     

    U saopštenju je navedeno da će sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biti realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

     

    Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija