• Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić vratio se iz posete Kini

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, na poziv čelnika grada Šenjanga, učestvovao je na 18. godišnjoj konferenciji gradonačelnika u tom gradu i zajedno sa saradnikom, šefom Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovanom Vukanovićem, održao niz sastanaka i razgovora koji će rezultovati daljom privrednom saradnjom i novim investicionim projektima između Narodne Republike Kine, Republike Srbije, gradova […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić vratio se iz posete Kini

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, na poziv čelnika grada Šenjanga, učestvovao je na 18. godišnjoj konferenciji gradonačelnika u tom gradu i zajedno sa saradnikom, šefom Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovanom Vukanovićem, održao niz sastanaka i razgovora koji će rezultovati daljom privrednom saradnjom i novim investicionim projektima između Narodne Republike Kine, Republike Srbije, gradova Šenjang i Zrenjanin.

     

    Čedomir Janjić

     

    Postignut je sporazum da Grad Zrenjanin, s zrenjaninskom Slobodnom zonom, postane evropski grad-partner novoformirane Slobodne zone u Šenjangu, koja se prostire na površini od 29 kvadratnih kilometara, a dogovoreno je i da visoka privredna delegacija iz tog grada u narednom periodu poseti Zrenjanin. Predstavnici Zrenjanina razgovarali su i s tamošnjim privrednicima spremnim da izmeštaju proizvodnju na evropsko tlo.

     

    Čedomir Janjić

     

    U Pekingu je gradonačelnik Janjić održao sastanak s predstavnicima kompanije “Šandong Linglong”, dan pre nego što će oni razgovarati s predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, koji se nalazi u Narodnoj republici Kini na čelu visoke državne delegacije. Noćas je u Pekingu potpisan i prvi od 11 sporazuma i ugovora, između Vlade Srbije i kompanije “Šandong Linglong” o izgradnji fabrike za proizvodnju guma u Zrenjaninu, čime je ozvaničena ta investicija, vredna gotovo milijardu dolara. U ime Vlade Srbije sporazum je potpisao ministar finansija Siniša Mali.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Obrni okreni Čeda izrasta u pravog lidera. Uspeo je da privuce investiciju od milijardu u grad zrenjanin. Bravo.
      Cedo samo napred grad je uz tebe, tako rade pravi domacini.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija