• Šest ugovora Grada i Pokrajine

    Projekti vezani za odvodnjavanje i kanalizaciju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisali su danas, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, šest ugovora o finansiranju projekata vezanih za odvodnjavanje i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

    Čedomir Janjić i Branislav Bogaroški
    Čedomir Janjić i Branislav Bogaroški

    Pokrajina je za te namene izdvojila ukupno 85 miliona dinara, a u narednom periodu tim novcem, i parama iz gradskog budžeta, biće finansirana izgradnja vodotornja u Tomaševcu, zatim javne vodovodne mreže u delu zrenjaninskog naselja „Šumice“, kao i završetak zajedničkog vodovodnog sistema u mesnim zajednicama Mihajlovo i Jankov Most.

    Takođe, potpisani su ugovori o uređenju mreže u Ulici Pere Dobrinovića i gradnji sanitarne kanalizacije u Kleku, ali i o uređenju kanalske mreže namenjene za odvodnjavanje. Samo za ovo poslednje Pokrajina je, od ukupnih sredstava, opredelila 50 miliona dinara.

    – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će zajedno sa lokalnim samoupravama uložiti preko milijardu dinara u saniranje kanalske mreže. Takođe, upravo se završio konkurs koji se tiče vodosnabdevanja i izgradnje i saniranja kanalizacione mreže. Prednost smo dali ruralnim sredinama i za sada smo uložili 334 miliona dinara – rekao je Bogaroški.

    Gradonačelnik Janjić je naglasio da lokalna samouprava ne vodi računa samo o centru grada, već i o perifernim delovima Zrenjanina, ali i svim selima na ovom području, i da pokušava da reši komunalne probleme, odnosno pitanja koja se tiču kanalizacije, snabdevanja vodom i sličnog.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija