Ekonomija YSLAJDER

GORAN KNEŽEVIĆ OTVORIO MANIFESTACIJU „ZR BIZNET -POVEŽI SE!“

ZRENJANIN – Privrednu manifestaciju „ZRBIZNET – poveži se!“, po prvi put organizovanu u zrenjaninskoj hali „Medison“, svečano je otvorio ministar privrede Goran Knežević, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju, kao i gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, sa saradnicima.

 

goran
Ministar privrede Goran Knežević

 

Manifestaciju su organizovali Grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

 

-Ova manifestacija podržava duh preduzetništva i samo preduzetništvo i to je jedan od osnovnih prioriteta Ministarstva privrede. A kao lokal-patriota spreman sam da podržim ovakve manifestacije u svom gradu – naglasio je ministar privrede Goran  Knežević, proglasivši sajam otvorenim.

 

On je podsetio da svi ekonomski pokazatelji svedoče da se Srbija nalazi na razvojnom privrednom putu. u privrednom pogledu, Srbija na pravom putu.

 

-Sve relevantne institucije, uključujući i Međunarodni monetarni fond i Svetsku banku, to potvrđuju.Prošle godine ostvarili smo rast društvenog bruto proizvoda od 2,8 procenata, on će ove godine biti nešto umanjen zbog suše, ali već u toku 2018. godine očekujemo rast BDP-a između 3,5 i 4 procenta – najavio je Knežević na skupu u Zrenjaninu, ističući da se beleže rekordni iznosi u direktnim stranim investicijama u Srbiji.

 

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, kao domaćin i Dragoljub Bjeloglav, koji je nastupio  u ime generalnog pokrovitelja manifestacije Domaćeg trgovačkog lanca (DTL).

 

-U Zrenjaninu je otvorena i zaživela je nova sajamska manifestacija, u rekonstuisanom prostoru Hale Medison, upravo za ovakve namene. Novi prostor donosi i nove ideje. Ovo je novi iskorak, novo povezivanje preduzetnika, razmena ideja  i primera dobre prakse, prilagođavanje biznisa novim i savremenim trendovima. Na sajmu će biti reči i o povezivanju privrede i obrazovanja, u čemu Zrenjanin već ostvaruje veliki napredak – naglasio je gradonačelnik Janjić.

 

Dragoljub Bjeloglav je u ime DTL-a, kao generalnog pokrovitelja sajma, naglasio značaj povezivanja privrednika, uz poruku prisutnima – Zajedno je bolje.

 

O značaju manifestacije govorio je i čelnik Unije poslodavaca Zrenjanina Goran Nešić.

 

-Ovo je manifestacija gde manji privrednici imaju priliku da se predstave, ali i povežu, sa većim sistemima. Prvi put je organizujemo ali dsa uverenjem da će prerasti u tradicionalnu i da će biti od značajne koristi zrenjaninskim privrednicima, kako onim velikim, tako i onima sa manjim kapacitetom – ocenio Nešić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Maksimalni domet ovih „manifestacija“ koje plaćaju građani iz budžeta su fabrike za motanje kablova otvorene uz basnoslovne podsticaje i mizerne platice radnika.

sinovoz