• GORAN KNEŽEVIĆ OTVORIO MANIFESTACIJU „ZR BIZNET -POVEŽI SE!“

    ZRENJANIN – Privrednu manifestaciju „ZRBIZNET – poveži se!“, po prvi put organizovanu u zrenjaninskoj hali „Medison“, svečano je otvorio ministar privrede Goran Knežević, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju, kao i gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, sa saradnicima.     Manifestaciju su organizovali Grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.   -Ova manifestacija podržava […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GORAN KNEŽEVIĆ OTVORIO MANIFESTACIJU „ZR BIZNET -POVEŽI SE!“

    ZRENJANIN – Privrednu manifestaciju „ZRBIZNET – poveži se!“, po prvi put organizovanu u zrenjaninskoj hali „Medison“, svečano je otvorio ministar privrede Goran Knežević, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju, kao i gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, sa saradnicima.

     

    goran
    Ministar privrede Goran Knežević

     

    Manifestaciju su organizovali Grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

     

    -Ova manifestacija podržava duh preduzetništva i samo preduzetništvo i to je jedan od osnovnih prioriteta Ministarstva privrede. A kao lokal-patriota spreman sam da podržim ovakve manifestacije u svom gradu – naglasio je ministar privrede Goran  Knežević, proglasivši sajam otvorenim.

     

    On je podsetio da svi ekonomski pokazatelji svedoče da se Srbija nalazi na razvojnom privrednom putu. u privrednom pogledu, Srbija na pravom putu.

     

    -Sve relevantne institucije, uključujući i Međunarodni monetarni fond i Svetsku banku, to potvrđuju.Prošle godine ostvarili smo rast društvenog bruto proizvoda od 2,8 procenata, on će ove godine biti nešto umanjen zbog suše, ali već u toku 2018. godine očekujemo rast BDP-a između 3,5 i 4 procenta – najavio je Knežević na skupu u Zrenjaninu, ističući da se beleže rekordni iznosi u direktnim stranim investicijama u Srbiji.

     

    Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, kao domaćin i Dragoljub Bjeloglav, koji je nastupio  u ime generalnog pokrovitelja manifestacije Domaćeg trgovačkog lanca (DTL).

     

    -U Zrenjaninu je otvorena i zaživela je nova sajamska manifestacija, u rekonstuisanom prostoru Hale Medison, upravo za ovakve namene. Novi prostor donosi i nove ideje. Ovo je novi iskorak, novo povezivanje preduzetnika, razmena ideja  i primera dobre prakse, prilagođavanje biznisa novim i savremenim trendovima. Na sajmu će biti reči i o povezivanju privrede i obrazovanja, u čemu Zrenjanin već ostvaruje veliki napredak – naglasio je gradonačelnik Janjić.

     

    Dragoljub Bjeloglav je u ime DTL-a, kao generalnog pokrovitelja sajma, naglasio značaj povezivanja privrednika, uz poruku prisutnima – Zajedno je bolje.

     

    O značaju manifestacije govorio je i čelnik Unije poslodavaca Zrenjanina Goran Nešić.

     

    -Ovo je manifestacija gde manji privrednici imaju priliku da se predstave, ali i povežu, sa većim sistemima. Prvi put je organizujemo ali dsa uverenjem da će prerasti u tradicionalnu i da će biti od značajne koristi zrenjaninskim privrednicima, kako onim velikim, tako i onima sa manjim kapacitetom – ocenio Nešić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Maksimalni domet ovih „manifestacija“ koje plaćaju građani iz budžeta su fabrike za motanje kablova otvorene uz basnoslovne podsticaje i mizerne platice radnika.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]