• „GOMEX“ USPEŠAN U 2016, NASTAVLJA RAST I U OVOJ GODINI

    ZRENJANIN – Obeležavanje godišnjice zrenjaninske kompanije „Gomex“ protiče u znaku pozitivnog rasta, na svim poljima, naglašava vlasnik ove renomirane trgovinske kuće Goran Kovačević.     Prošlu godinu kompanija „Gomex“ završila je sa 141. objektom u mreži i sa 1589 zaposlenih a ukupan promet bio je 83 miliona evra. I ovu godinu započeli smo izuzetno dobro, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „GOMEX“ USPEŠAN U 2016, NASTAVLJA RAST I U OVOJ GODINI

    ZRENJANIN – Obeležavanje godišnjice zrenjaninske kompanije „Gomex“ protiče u znaku pozitivnog rasta, na svim poljima, naglašava vlasnik ove renomirane trgovinske kuće Goran Kovačević.

     

    Generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević
    Generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević

     

    Prošlu godinu kompanija „Gomex“ završila je sa 141. objektom u mreži i sa 1589 zaposlenih a ukupan promet bio je 83 miliona evra. I ovu godinu započeli smo izuzetno dobro, i imamo rast prometa za četvrtinu. Naš prodajni prostor sada je 27.160 kvadratnih metara a skladišni 16.250 kvadrata. Od toga je u Zrenjaninu Distributivni centar na 8.600 kvadrata, a deo za voće i povrće čak 1.400 kvadratnih metara. Podsećam da smo prošle godine, već u januaru, samoinicijativno podigli plate zaposlenima, i to je uticalo da imamo za oko 700.000 evra manji profit. Ali, to je bio naš plan i ulaganje u budućnost, jer su kod nas zarade zaposlenih sada na nivou ozbiljnih trgovinskih lanaca. Sve je to deo plana za dalje širenje i pozicioniranje među nacionalne trgovinske kuće – istakao je generalni direktor kompanije „Gomex“, Goran Kovačević. na konferenciji za medije, priređenoj povodom godišnjice firme.

     

    O trendu rasta kompanije govorio je i direktor za finansijske i opšte poslove Dragan Ranisavljev.

    Ključni pokazatelji poslovanja su u rastu, a to su broj zaposlenih, površina poslovnog prostora i broj prodavnica. Rast kapitalnih ulaganja u prošloj godini dostigao je istorijski maksimum od 5, 14 miliona evra, od čega je 31 posto bilo ulaganje u građevinske objekte a 52 posto u opremu, koja je među najsavremenijim u zemlji. U prošloj godini uz 24 nova objekta renovirano je 25 postojećih, uz opremanje najmodernijim uređajima – naglasio je Ranisavljev, On je istakao činjenicu da je „Gomex“ ulaganjima ispunio sve uslove za poreska oslobađanja, jer ima 1,15 milijardi dinara takozvanih kvalifikovanih investicija, uz zapošljavanje više od 100 radnika.

     

    Među najuspešnije poduhvate kompanije „Gomex“, direktor operacija Milun Vojinović je svrstao „kasicu brojalicu“, na osnovu koje se ostvari oko 80 posto prometa u ovom trgovinskom lancu, kao i akciju personalizovanog popusta za potrošače „selektor popusta“, koja je jedinstvena na tlu Srbije.

     

    U kompaniji najavljuju nastavak razvojnih planova i u ovoj godini.

    Planiramo 24 nova objekta, uglavnom u Beogradu i centralnoj Srbiji, uz renoviranje postojećih, koji nisu standardizovani. Sve to radićemo sa proverenim izvođačima. imamo ozbiljne planove i za razvoj sopstvene marke „private label“, sa ciljem da kvalitet ovih proizvoda bude na daleko višem nivou, uz prepoznatljivost. Cilj je i razvoj linije „Graničar“, sa sopstvenim proizvodima od čistog mesa i prirodnih začina – obećao je Kovačević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]