• Gomex proslavio 23. rođendan, nagrade najboljim radnjama i dobavljačima

    Kompanija „Gomex“ obeležila je 23. rođendan svečanim programom i dodelom nagrada u zdanju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ i proslavom u klubu „Captain Jack“.   Nakon prijema gostiju u foajeu Narodnog pozorišta, priređen je program na bini, a uvodnu reč imao je direktor kompanije „Gomex“ Goran Kovačević. On je proteklu 2017. godinu ocenio kao uspešnu za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gomex proslavio 23. rođendan, nagrade najboljim radnjama i dobavljačima

    Kompanija „Gomex“ obeležila je 23. rođendan svečanim programom i dodelom nagrada u zdanju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ i proslavom u klubu „Captain Jack“.

     

    Nakon prijema gostiju u foajeu Narodnog pozorišta, priređen je program na bini, a uvodnu reč imao je direktor kompanije „Gomex“ Goran Kovačević. On je proteklu 2017. godinu ocenio kao uspešnu za kompaniju, ali je podsetio i na 2015. kada je „Gomex“ uspešno prebrodio smanjenje plata i penzija.

     

    – Te i sledeće godine uložili smo oko osam miliona evra u poboljšanje sistema, i to se isplatilo. U 2017. godini imali smo promet od 97 miliona evra, broj zaposlenih povećan je na 1.718, broj maloprodajnih objekata na 153, uz tri distributivna centra. Imali smo 16 novootvorenih objekata, a renovirali smo 25. Procentualni rast prometa bio je 16,7 posto u odnosu na 2016. godinu – predstavio je Kovačević impresivne rezultate ove kompanije, uz prikaz grafikona koji pokazuju izuzetan rast i prodaje i objekata, i ostalih parametara poslovanja od 2007. godine.

     

    Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Čedomir Janjić sa suprugom

     

    – Ovo je naš 23. rođendan i kada me neko pita, a često me pitaju, šta je to bitno u biznisu, odgovaram da je to trajanje. „Gomex“ je počeo iz ničega, bilo nas je troje u početku, moj sin, supruga i ja, a danas nas ima skoro 1.800. Radili smo po onoj narodnoj „U se i u svoje kljuse“ i uspeli smo. Pred nama je naredna godina, koja će biti ključna, jer nam je plan da otvorimo dodatnih 50 prodavnica – najavio je Kovačević, uz ocenu da je „Gomex“ danas jedna ozbiljna kompanija, a da je njemu zadovoljstvo da njome upravlja.

     

    Kovačević je podelio i nagrade najboljim radnjama i dobavljačima. Za najbolju novu radnju u sistemu „Gomex“ proglašena je prodavnica u Velikom Gradištu, koja je imala 163 miliona prometa i rast od 112 posto. Kao najbrže rastuća radnja nagrađen je prodajni objekat u Putincima, koji je imao godišnji rast prodaje od 40 posto. A drugi put za redom prodavnica Bajša proglašena je za najbolju u sistemu „Gomex“.

     

    Gomex
    Najbolji dobavljač su „Mrkšićevi salaši“

     

    Proglašen je i najbolji dobavljač, a ove godine to je kompanija „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja, sa kojom je „Gomex“ u prošloj godini imao 469 miliona dinara prometa. Kovačević je naglasio da je i taj izbor transparentan i proverljiv, uz ocenu desetak parametara, i da mu je drago što je najbolja firma Vojislava Mrkšića, koji je, kako reče Kovačević, „uspeo da napravi uspešnu priču tamo gde autobus okreće, gde nema dalje“.

     

    Nakon prigodnog muzičkog programa, rođendansko slavlje nastavljeno je žurkom u klubu „Captain Jack“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]