• GIK „Banat“ prodaje stanove, ne zna se tačno ni šta sve poseduje!

    Stečaj u nekadašnjem zrenjaninskom građevinskom gigantu, Građevinsko – industrijskom kombinatu „Banat“, i dalje traje. Iako je GIK „Banat“, kao pravno lice, pre nekoliko godina kupilo preduzeće „Intergradnja“, do danas nije prodata nepokretna imovina zrenjaninskih građevinara. Ne samo što nije prodata, nego nije kompletno ni identifikovana.   Stečajna upravnica Dragica Arsić, u izveštajima koje podnosi Privrednom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GIK „Banat“ prodaje stanove, ne zna se tačno ni šta sve poseduje!

    Stečaj u nekadašnjem zrenjaninskom građevinskom gigantu, Građevinsko – industrijskom kombinatu „Banat“, i dalje traje. Iako je GIK „Banat“, kao pravno lice, pre nekoliko godina kupilo preduzeće „Intergradnja“, do danas nije prodata nepokretna imovina zrenjaninskih građevinara. Ne samo što nije prodata, nego nije kompletno ni identifikovana.

     

    Stečajna upravnica Dragica Arsić, u izveštajima koje podnosi Privrednom sudu, kao svoje glavne aktivnosti navodi utvrđivanje vlasništva nad imovinom koja se u javnim knjigama vodi kao imovina stečajnog dužnika. Radi se o velikom broju objekata koje u stvarnosti predstavljaju stanove, porodične stambene zgrade, lokale i garaže, koje je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prođlog veka pa i kasnije, GIK „Banat“ gradio za prodaju.

     

    Najveći broj kupaca nije sproveo prenos vlasništva i upis u javne knjige, pa se obavlja identifikacija i pronalaženje vlasnika radi sprovođenja upisa.

     

    No, pronađena je i imovina za koju njeni držaoci nemaju dokaz o pravnom osnovu sticanja nekretnine. Ukoliko se utvrdi po kom su osnovu u stanovima ili kućama, izvršiće se upis, ili u slučaju da se pravni osnov ne utvrdi, i te nekretnine biće ponuđene za prodaju.

     

    Zato nije čudo što se relativno često na prodaju nude stanovi čiji je vlasnik GIK „Banat“ koji, realno, više ne postoji. Tako će se 14. juna prodavati jednosoban stan i porodična kuća u Zrenjaninu, po početnoj ceni od 1,2 miliona, odnosno 240.000 dinara.

     

    Stečaj u GIK „Banat“, inače, otvoren je 11. maja 2011. godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija