Ekonomija

FORMIRA SE GRADSKI POSLOVNI SAVET

ZRENJANIN – Na prvoj proširenoj sednici Izvršnog odbora zrenjaninskog Opšteg udruženja preduzetnika, održanoj danas u prostorijama udruženja, podnet je izveštaj o aktivnostima u prethodnom periodu, a bilo je reči o stanju preduzetništva u gradu, obeležavnju 2016. kao godine preduzetništva, i novom Zakonu o komorama.

preduzetnici

Pored članova Izvršnog odbora, sednici su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, član Gradskog veća zadužen za privredu i preduzetništvo Radiša Dupljanović i predstavnici Regionalne privredne komore Zrenjanin.

– Ciljevi OUP u ovoj godini su širenje saradnje sa lokalnom samoupravom i vladinim institucijama, koja je i sada dobra, afirmacija preduzetništva, očuvanje starih zanata i formiranje sekcija starih zanata, promovisanje preduzetništva i logistička podrška preduzetnicima koji se udružuju radi zajedničkog nastupa – najavio je predsednik Opšteg udruženja preduzetnika u Zrenjaninu Miroslav Đurić, ističući da je u gradu manje preduzetnika nego pre tri godine, ali da i dalje čine značajnu ekonomsku snagu i da zapošljavaju tri i po hiljade ljudi.

– Ono što je još značajno, naše udruženje je veoma živo, očuvali smo infrastrukturu, zgradu sa 1.500 kvadrata poslovnog prostora, u kojoj imamo zakupce, u kojoj radi Fakultet preduzetništva – pohvalio se Đurić.

A gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je formiranje Poslovnog saveta pri Gradskoj upravi.

– Od preduzetnika očekujem da zauzmu značajno mesto u Poslovnom savetu, koji će biti značajan i za utvrđivanje i prepoznavanje problema u preduzetničkoj sferi i brže i efikasnije rešavanje problema – naglasio je Janjić, koji je pozvao preduzetnike da razmisle o eventualnom zakupu dela Industrijske zone „Ečka“, koji bi se iskoristio u skladu sa potrebama članstva.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.