• Fabrika lekova „Jugoremedija“ u stečaju po četvrti put traži kupca

    Zrenjaninska Fabrika lekova „Jugoremedija“ u stečaju ponovo ide na prodaju, koja će se održati javnim nadmetanjem 26. februara u krugu ove firme. Početna cena za ovu nekada renomiranu farmaceutsku kuću je 1,2 milijarde dinara.   – Prodaja je zakazana za 26. februar. Poslednji rok za uplatu depozita i otkup dokumentacije je 19. februar. Za otkup […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fabrika lekova „Jugoremedija“ u stečaju po četvrti put traži kupca

    Zrenjaninska Fabrika lekova „Jugoremedija“ u stečaju ponovo ide na prodaju, koja će se održati javnim nadmetanjem 26. februara u krugu ove firme. Početna cena za ovu nekada renomiranu farmaceutsku kuću je 1,2 milijarde dinara.

     

    – Prodaja je zakazana za 26. februar. Poslednji rok za uplatu depozita i otkup dokumentacije je 19. februar. Za otkup dokumentacije zainteresovani moraju da uplate 500.000 dinara. Depozit je 762 miliona dinara – kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik zrenjaninske fabrike „Jugoremedija“ Radovan Savić.

     

    On napominje da je ovo četvrti pokušaj prodaje firme, uz to što je jedna prodaja bila poništena.

     

    Ako bude blagovremeno prijavljenih za licitaciju, prodaja će se održati javnim nadmetanjem.

     

    Stečajni postupak u „Jugoremediji“ otvoren je 27. decembra 2012. godine, na predlog „Hipo Alpe Adrija banke“. Plan reorganizacije podneli su „Heta ril estejt“ iz Beograda, pravni sledbenik ove banke, i preduzeće „Union medik“ iz Novog Sada, koje je u avgustu 2013. godine privremeno i zakupilo pogone „Jugoremedije“, s namerom da u njima obnovi proizvodnju lekova.

     

    U međuvremenu je deo poverilaca iz redova bivših radnika i malih akcionara tražio da se poništi stečajni postupak, uz obrazloženje da je vrednost imovine po novoj proceni trostruko veća od potraživanja. Njihov zahtev je, međutim, odbijen jer po zakonu nije moguće poništiti stečaj. Jedino što je moguće jeste da on bude okončan usvajanjem plana reorganizacije ili da bude proglašen bankrot fabrike.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija