• EVO NA KOGA JE MINISTAR MISLIO KADA JE SPOMINJAO NAJGOREG POSLODAVCA!

    ZRENJANIN – Radnici „Vojvodinaputa“, njih 68, od decembra 2014. godine dobili su jednu platu, a dok je bilo nešto da se proda, naplaćivali su se sudskim rešenjima. Upravo na ovo preduzeće mislio je ministar Aleksandar Vulin kada je spominjao najgoreg poslodavca u Zrenjaninu.     No, kako su se sudskim rešenjima naplaćivali i drugi poverioci, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    EVO NA KOGA JE MINISTAR MISLIO KADA JE SPOMINJAO NAJGOREG POSLODAVCA!

    ZRENJANIN – Radnici „Vojvodinaputa“, njih 68, od decembra 2014. godine dobili su jednu platu, a dok je bilo nešto da se proda, naplaćivali su se sudskim rešenjima. Upravo na ovo preduzeće mislio je ministar Aleksandar Vulin kada je spominjao najgoreg poslodavca u Zrenjaninu.

     

     

    No, kako su se sudskim rešenjima naplaćivali i drugi poverioci, za prodaju više nije ostalo ništa što vredi, tako da je veliko pitanje šta će od svojih zarađenih plata zaposleni i naplatiti.

     

    Zanimljivo je da Narodna banka Srbije, iako na to ima pravo, ne inicira uvođenje stečaja u preduzeću čiji je račun u blokadi dužoj od godinu dana.

     

    Ko otvori oficijelni sajt „Vojvodinaputa“ ništa od ovog ne bi mogao da nasluti. Na sajtu je sve u redu, kao da preduzeće posluje sasvim normalno. Na sajtu stoji i da „Vojvodinaputa“ funkcioniše u okviru Dunav grupe, čiji je vlasnik Dušan Borovica.

     

    Sa platama su prošle godine kasnili i u Ribarskom gazdinstvu „Ečka“, a problema je bilo i u Kaštelu „Ečka“. Ove godine kao da poslodavci pokušavaju da uhvate korak, pa su sa zakašnjenjem plate isplaćene.

     

    Zašto su ova dva preduzeća u finansijskim problemima, teško je reći. Kaštel čak nije ni radio nekoliko meseci, a vrata su otvorena 3. aprila.

     

    „Intergradnja“, preduzeće koje je kupilo GIK „Banat“, dugovanja radnicima isplatilo je kad je prodalo Peskaru. Kako će biti ubuduće, ostaje da se vidi.

     

    Sigurno je da ovo ni blizu nisu jedina preduzeća, odnosno poslodavci koji nisu isplaćivali zaradu zaposlenima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 5

    1. Račun je u blokadi već godinama unazad…a JP Putevi Srbije im i dalje daju poslove…od kojih oni i dalje ne plaćaju radnike niti porez niti bilo šta…

    2. Zdravko Ilić (bio u istražnom zatvoru zajedno sa Borovicom) je sa svojim igračima putem fiktivnih poslova i kupovina izvukao brdo para iz firme. Za stečajnog upravnika se ne zna šta radi. Firma nije uplaćivala staž zaposlenima za vreme Ilićeve vladavine a on je i dalje bitan faktor u Vojvidinaputu. Plate radnici već godinama unazad dobijaju jedino preko suda. Ma da ne nabrajam dalje. Šta vredi kad nadležne institucije neće da rade…

    3. Niko ne spominje zrenjaninski Radijator koji je pocetkom februara otisao u stecaj. Radnici ostali bez plata i skoro 4 god bez uplacenih doprinosa za penziono i socijalno.

    4. Može svašta zanimljivo na ovu temu da se napiše ali vi to ne smete da objavite.

    5. Iz Radijatora je brdo novca izvučeno u Hrvatsku. Između ostalog napumpanim fakturama za robu koja se uvozi radi dokapitalizacije firma a ista roba prethodno izvezena po drastično nižim cenama. Uprava za sprečavanje pranja novca nije reagovala iako je bila obaveštena.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija