• EPILOG „AFERE JUGOREMEDIJA“: Finansijska direktorka oslobođena svih optužbi

    Nova saznanja portala „Zrenjaninski“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    EPILOG „AFERE JUGOREMEDIJA“: Finansijska direktorka oslobođena svih optužbi

    ZRENJANIN – Bivša finansijska direktorka zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“ Ankica Malušić, koja je pre nekoliko godina uhapšena zajedno sa nekadašnjim generalnim direktorom te farmaceustke kompanije Zdravkom Deurićem, pravosnažno je oslobođena svih optužbi, potvrdio je za portal „Zrenjaninski“ njen pravni zastupnik, zrenjaninski advokat Vićentije Darijević.

    jugoremedija

     

    Protiv nje su, kako saznajemo, vođena dva sudska postupka u Osnovnom sudu u Zrenjaninu. U prvom slučaju, tužilaštvo ju je teretilo da je počinila krivična dela poreske utaje i neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

    – Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio oslobađajuću presudu Osnovnog suda, a u toku procesa je konstatovano da ona nije bila odgovorno lice, niti da je imala pravo potpisa. Njoj se stavljalo na teret da je kao bivši rukovodilac u „Jugoremediji“, u cilju izbegavanja plaćanja poreza, davala neistinite podatke o činjenicama koje utiču na to. U toku suđenja je, međutim, dokazano da, ne samo da nije došlo do toga, već da je i preplaćen porez, za preko četiri miliona dinara, što je utvrđeno i veštačenjem – tvrdi Darijević.

    Pred zrenjaninskim Osnovnim sudom vođen je još jedan postupak protiv Ankice Malušić, i to zbog navodnog krivičnog dela neuplaćivanja poreza po odbitku. Međutim, Osnovni sud je i u ovom slučaju doneo oslobađajuću presudu, koju je kasnije potvrdio Viši sud u Zrenjaninu. Njoj se stavljalo na teret da je zaposlenima u „Jugoremediji“ isplatila neto zarade, a da tom prilikom nije uplatila pripadajuće poreze.

    – U toku postupka je ustanovljeno sasvim suprotno, da okrivljena u to vreme nije ni bila odgovorno lice u privrednom društvu, niti je imala pravo potpisa. Samim tim, nije ni bila u mogućnosti da počini inkriminisanu radnju koja joj se stavljala na teret, tako da ni u subjektivnom smislu nije mogla biti odgovorna za ovo delo – naglašava Darijević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija