• Država refundira roditeljima PDV na kupovinu hrane i opreme za bebe

    Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a kupcima hrane i opreme za bebe traje do 18. februara, saopštila je Poreska uprava.   Od 1. februara ove godine, inače, izmenjeni su uslovi za refundaciju PDV-a na kupovinu hrane i opreme za bebe. Dinarski iznosi su, naime, usklađeni sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2019. godini. U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Država refundira roditeljima PDV na kupovinu hrane i opreme za bebe

    Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a kupcima hrane i opreme za bebe traje do 18. februara, saopštila je Poreska uprava.

     

    Od 1. februara ove godine, inače, izmenjeni su uslovi za refundaciju PDV-a na kupovinu hrane i opreme za bebe. Dinarski iznosi su, naime, usklađeni sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2019. godini. U skladu sa izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost, propisano je da se pravo na refundaciju PDV-a može ostvariti do iznosa od 80.323,24 dinara za bebu starosti do dve godine. I to u prvoj godini starosti do 45.898,99 dinara, a u drugoj do 34.424,25 dinara.

     

    Pročitajte još: Bračni parovi, evo još jedne prilike da se skućite na selu

     

    Pravo na refundaciju PDV-a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj, odnosno staratelj ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1.101.575,88 dinara. Uslov je i da je ukupna imovina na koju plaća porez na imovinu manja od 26.850.911,72 dinara.

     

    Detaljnije informacije građani mogu saznati pozivom Kontakt centra Poreske uprave na brojeve telefona 011 331 01 11 ili 0700 700 007. U 37 filijala Poreske uprave u Srbiji, na jedinstvenom poreskom mestu „Vaš poreznik“, građani se mogu neposredno informisati.

     

    Pročitajte još: Sve više obolelih od gripa, biće razmotrena i mogućnost zatvaranja škola

     

    Korisničko uputstvo u vezi sa refundacijom PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe možete PROČITATI OVDE.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]