Ekonomija Vesti Zrenjanin

Drugi dan ZrBizNet-a: predavanje Saše Mišića i promocija zanimanja

Drugi dan manifestacije ZrBizNet obeležilo je predavanje Saše Mišića, čuvenog „Paklenog kuvara“ koji je održao predavanje na temu „Šta muči srpske ugostitelje“.

 

Na osnovu uzorka od 1036 ugostitelja, Mišić je uradio istraživanje u kojem je došao do zanimljivih podataka i konstatacija. A da je tema „paklena“ govori i to što je publika ispunila sva mesta predviđena za sedenje, pa se i stajalo.

 

Zanimljiv program nastavljen je promocijom zanimanja. I ove godine učenici osnovnih i srednjih škola okupili su se oko štanda fabrike čarapa „Imsaplet“ kao i oko štanda štamparije „Diginet“, gde su mogli da čuju nazanimljivije momente vezane za zanimanja u proizvodnji čarapa ili štampanju.

 

Iz programa izdvajamo i poseban performans koji se održao na štandu Unije poslodavaca Zrenjanina. Na licu mesta nekoliko mladih Zrenjaninki moglo je da od iskusnih stručnjakinja nauči nešto o šminkanju i friziranju a posebno zanimljivo bilo je korišćenje prirodnog cveća za ukrašavanje kose. Performans je organizovala Sekcija žena preduzetnica pri Uniji poslodavaca Zrenjanina.

 

A „Petkom posle posla“, opuštajući deo programa u Karađorđevom parku, okupio je ljubitelje dobrog pivskog ili čobanskog gulaša odnosno dobrih kobasica i šašljika.

 

Za sutra je predviđen omiljeni deo manifestacije, „Dečija pijaca“, koja počinje u 9,30 a završava se u 12 časova. Za mališane je predviđen i zabavni program, uz animatore.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM