• „DON DON“ NAJVEĆI REGIONALNI IGRAČ

    Kompanija koja je zakupila pogone „Žitoprodukta“ preuzela još jednu pekaru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Preuzimanjem „Pekare Grosuplje“ od „Merkatora“, jedne od najpoznatijih pekara za proizvodnju hleba i peciva u Sloveniji, „Don Don“ je postao najveći regionalni igrač u pekarskoj industriji na prostoru bivše Jugoslavije.

    Proizvodi kompanije "Don Don"
    Proizvodi kompanije „Don Don“

    „Don Don“, zajedno sa „Pekarom Grosuplje“, u ovoj godini planira oko 100 miliona evra godišnjeg prometa, čime će zauzeti prvo mesto među pekarskim proizvođačima u regiji.

    – Na nivou sistema „Don Don“ 2015. godine smo imali 65 miliona evra konsolidovanog prihoda i 9 miliona evra dobiti. Poređenja radi, u 2014. smo imali 61 milion evra konsolidovanog prihoda i dobit od 8 miliona – izjavio je Aleš Mozetič, generalni direktor „Don Dona“.

    Kompanija „Don Don“ poznata je i Zrenjanincima. Ova kompanija u zakupu je mlina i pekare „Žitoprodukta“. Brašno iz zrenjaninskog mlina distribuira se u sve ostale pekare u sistemu „Don Dona“, a odnedavno se može kupiti i u kilogramskom pakovanju u marketima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija