• „DON DON“ IMA NAMERU DA ŠIRI PROIZVODNJU U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, danas je posetio kompaniju „Don Don“ koja u gradu na obalama Begeja posluje u zakupljenim pogonima nekadašnjeg „Žitoprodukta“. U fabrici trenutno radi dve stotine radnika, a „Don Don“ hlebom snabdeva 60 posto tržišta u Zrenjaninu.     – Ovde se odvija zaokružen proces, od prijema žita i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „DON DON“ IMA NAMERU DA ŠIRI PROIZVODNJU U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, danas je posetio kompaniju „Don Don“ koja u gradu na obalama Begeja posluje u zakupljenim pogonima nekadašnjeg „Žitoprodukta“. U fabrici trenutno radi dve stotine radnika, a „Don Don“ hlebom snabdeva 60 posto tržišta u Zrenjaninu.

     

    don-don

     

    – Ovde se odvija zaokružen proces, od prijema žita i mlevenja, do pečenja i rezanja hleba. Raduju nas ambicije menadžmenta da se proširuju kapaciteti i proizvodnja, da se proces osavremeni, uprkos svim administrativnim preprekama koje idu uz stečaj, u kojem se prethodni „Žitoprodukt“ nalazi. Mi ćemo se truditi da im pomognemo da uspešno nastave proizvodnju – naglasio je gradonačelnik Janjić.

     

    O aktuelnom poslovanju i radu u proteklih sedam godina, koliko je „Don Don“ u Zrenjaninu, govorio je direktor kompanije „Don Don Srbija“ Aleš Mozetič.

     

    – Od početnih 10.000 jedinica hleba, za ovo vreme koliko smo u Zrenjaninu, došli smo do brojke od 50.000, ali naši razvojni planovi su još ambiciozniji. Važno je i poslovanje mlina, koji je u sistemu, za koji otkupljujemo 70.000 tona pšenice iz ovih krajeva. Mi iz zrenjaninske pekare, jer smo nacionalni lanac pekara, pokrivamo Zrenjanin, Kikindu, Novi Sad i njihova šira područja – naglasio je Mozetič, uz napomenu da je najveći udeo potrošača ipak u Zrenjaninu.

     

    don-don

     

    On je istakao dobru saradnju sa primarnim proizvođačima iz srednjeg Banata, kao i to da kompanija stimuliše proizvođače da seju kvalitetnije sorte pšenice.

     

    – Sada po razdvajanju pšenice po kvalitetu naravno da ćemo bolje plaćati kvalitetnije sorte. Mi i  inače, iz godine u godinu, radimo sa sve kvalitetnijom pšenicom. U firmi radi oko 200 ljudi, 80 u pekari, 50 u silosu i mlinu, a ostatak u spoljnim, distribucijskim i komercijalnim delatnostima – precizirao je Mozetič.

     

    don-don

     

    On je podsetio da je „Don Don“ prve četiri godine zakupa bio samo u pekari i mlinu, a onda je počeo da koristi i silose.

     

    – To je i prirodno jer je kombinat tako bio i uređen, imao je sve, od prijema pšenice, čuvanja i mlevenja, do finalizacije – zaključio je Mozetič i najavio dalji razvoj i širenje proizvodne palete, pri čemu su status zakupca i stečajni postupak najveća prepreka za još veća ulaganja i strateške investicije.

     

    – Svi se nadamo da će se to razrešiti da bismo mogli da uđemo u ozbiljnije investicije, na duge staze – kaže čelnik kompanije „Don Don“ u Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija