• Dolazi još jedna kineska kompanija u Zrenjanin, danas potpisan memorandum

    Memorandum o razumevanju, između Ministarstva privrede Srbije, Grada Zrenjanina i kineske kompanije “Šandong Jangu Huataj hemikl”, danas je svečano potpisan.   Ovim memorandumom načinjen je prvi korak ka novoj investiciji u Gradu Zrenjaninu, i to kompanije “Šandong Jangu Huataj hemikl” (Yanggu Huatai Chemical CO LTD). To je jedan od glavnih kooperanata kompanije “Linglong tire”, koja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dolazi još jedna kineska kompanija u Zrenjanin, danas potpisan memorandum

    Memorandum o razumevanju, između Ministarstva privrede Srbije, Grada Zrenjanina i kineske kompanije “Šandong Jangu Huataj hemikl”, danas je svečano potpisan.

     

    Ovim memorandumom načinjen je prvi korak ka novoj investiciji u Gradu Zrenjaninu, i to kompanije “Šandong Jangu Huataj hemikl” (Yanggu Huatai Chemical CO LTD). To je jedan od glavnih kooperanata kompanije “Linglong tire”, koja je, da podsetimo, u Zrenjaninu započela gradnju fabrike guma za auto-industriju, investiciju vrednu milijardu dolara.

     

    Memorandum su potpisali ministar privrede Goran Knežević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik i generalni direktor kompanije “Jangu Huataj hemikl” Venbo Vang.

     

     

    Čelnik kineske kompanije Venbo Vang izneo je detalje o planiranoj investiciji u našem gradu, i kompaniji na čijem je čelu. Ova kineska kompanija, inače, bavi se proizvodnjom sintetičkog kaučuka za gumarsku industriju, ali u većem obimu i po najsavremenijoj inovativnoj tehnologiji.

     

    -Ovo je naš prvi projekat izgradnje fabrike u Evropi i inostranstvu, a doprineće razvoju lokalne privrede i jačanju tržišta u Evropi, Rusiji i Americi. Vrednost projekta je 30 miliona evra, gradićemo fabriku na osam hektara i zapošljavati 101 radnika. Očekivani godišnja prodaja procenjena je na 40 miliona evra – precizirao je Vang, ističući da se radi o inovativnoj proizvodnoj tehnologiji, sa šest registrovanih patenata.

     

    -Donosimo najnoviju tehnologiju u Srbiju i planiramo da je stavimo u funkciju za tri godine. Radi se o liniji potpuno automatskog proizvodnog sistema, koji nudi punu bezbednost i pouzdanost. Proizvodni proces je potpuno zatvoren i ne generiše zagađenja kao što je otpadni gas i vode, ili neke druge supstance – naglasio je Vang, uz opasku da su oni treća kompanija u svetu koja je ovladala ovom tehnologijom, posle firmi iz SAD i Japana. „Huataj“ je, inače, jedna od vodećih u oblasti hemijske industrije u Kini a pripada kineskom udruženju gumarske industrije. Kompanija aktivno promoviše proces zaštite životne sredine i drži se održivog razvoja u proizvodnji.

     

    Zadovoljni i ministar Goran Knežević i gradonačelnik Čedomir Janjić

     

    Ministar privrede Goran Knežević nije krio zadovoljstvo zbog potpisivanja memoranduma o razumevanju sa kineskim investitorom.

     

    -Velika mi je čast što sam učesnik potpisivanja memoranduma sa kompanijom „Huatai“ o investiciji vrednoj 30 do 40 miliona evra. To će značiti dalji razvoj Zrenjanina, veće plate i standard našim građanima – naglasio je ministar Knežević, nakon potpisivanja memoranduma, podsetivši na neke detalje iz vremena kada je bio gradonačelnik Zrenjanina.

    -U vreme kada sam bio gradonačelnik, sa ovog istog mesta najavio sam da će Zrenjanin biti sjajno mesto ua investicije i da će svi Zrenjaninci, koji budu želeli, imati posao za koju godinu. Danas, i ovom investicijom i svim aktivnostima lokalne samouprave, sve smo bliži tom cilju i prezadovoljan sam time – istakao je Knežević.

     

    A gradonačelnik Čedomir Janjić ocenio je da se sada potvvrđuje dobrobit od dolaska prvog kineskog investitora u Zrenjanin, kompanije „Linglon tire“.

     

    -Sada imamo dolazak njihovog kooperanta što je još jedna dobra vest. Prošle godine objavili smo da smo popunili naše tri industrijske zone, i da zonu „Jugoistok“ hoćemo da širimo za još 500 hektara. Bilo je i nerazumevanja tog poteza u delu javnosti, ali dolaskom kineskih investitora malo će nam biti i to proširenje – zaključio je Janjić, izražavajući uverenje da će i novi investitor biti dobar partner i prijatelj Grada Zrenjanina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Pa naravno bitanga da ne krije zadovoljstvo inkasirao je 3-4 miliona u svoj džep opravdao ponovo svoj nadimak Mr 10% i sada moze mirno da umre ups on ima para da se leči njegov kancer je lečila drzava a mi decu moramo SMS porukama!!!

    2. Djubrad sns-ovska ce nas potrovati kao pacove.Nadam se da cu docekati streljanje ovih bitangi nepismenih i lopovskih.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin