• DOGORELO DO NOKTIJU: „Jugoremedija“ pred bankrotom!

    Podnosioci plana reorganizacije se povlače?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DOGORELO DO NOKTIJU: „Jugoremedija“ pred bankrotom!

    ZRENJANIN – Bivši mali akcionari, a sada poverioci Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju Milovan Kuručev, Zoran Bibin i Branko Topalov pisali su Kabinetu premijera Srbije Aleksandra Vučića, tražeći pomoć u njihovim nastojanjima da spreče bankrot ove farmaceutske kompanije.

    jugoremedija

    U dopisu, prosleđenom redakciji portala „Zrenjaninski“, navodi se da je Gradski zavod za veštačenje iz Beograda uradio novu procenu „Jugoremedije“ koja je pokazala da je vrednost fabrike tri puta veća od njenih dugova i da bi država, kao vlasnik 42 odsto kapitala ovog preduzeća, trebalo da se uključi u njegovu reorganizaciju.

    „Nova procena je pokazala da država može ozbiljno da računa na to da će joj se nakon punog namirenja poverilaca vratiti deo imovine u „Jugoremediji“. Međutim, državni organi za to do danas nisu pokazali interesovanje. Sud je zaključkom naložio podnosiocima plana reorganizacije da usklade plan sa novom procenom vrednosti kapitala, ali oni izgleda nemaju mogućnosti da to urade. Ako „Union medic“ i „Heta Real Estate“ odustanu od plana, „Jugoremedija“ odlazi u bankrot“, upozoravaju trojica bivših radnika fabrike i napominju da rok za usklađivanje plana sa novom procenom ističe sledeće nedelje, pa je bankrot neizbežan ukoliko se Agencija za privatizaciju ne uključi u reorganizaciju.

    Oni smatraju da bi bilo neophodno da Agencija, Vlada ili neki drugi državni organi najpre zatraže novi rok od 30 dana, ili da stupe u kontakt sa „Heta Real Estate“-om i „Union medic“-om i da im ponude podršku za podnošenje plana koji bi bio usklađen sa novom procenom.

    „Zaista je poslednji trenutak i pod hitno bi trebalo reagovati kako Privredni sud u Zrenjaninu ne bi proglasio bankrot. Važno je da svi zajedno nađemo rešenje koje bi omogućilo reorganizaciju „Jugoremedije“ i da se vlasnicima, Republici Srbiji i malim akcionarima, nakon namirenja poverilaca vrati vlasništvo u skladu sa procenom Gradskog zavoda za veštačenje“, zaključuje se u ovom dopisu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija