Ekonomija YSLAJDER

DARKO ŠARIĆ NA SPISKU POVERILACA SKROBARE IPOK

ipok

ZRENJANIN – Stečaj u zrenjaninskoj Industriji prerađevina od kukuruza (IPOK) mogao bi da se konačno završi u narednih mesec dana. Naime, stečajni upravnik Milan Nićetin podneo je nacrt za glavnu deobu stečajne mase, a nakon roka za žalbu, plan konačne deobe doneće stečajni sudija Privrednog suda.

 

 

Da se podeli ostalo je nešto manje od 10 miliona dinara. U drugom isplatnom redu, 442.402 dinara biće isplaćeno Poreskoj upravi grada.

 

Najviše je poverilaca iz trećeg isplatnog reda – njih 507. Uglavnom su u pitanju bivši radnici, ali na spisku se nalazi i Privredni sud, Poreska uprava, knjigovodstvene agencije, nekoliko privatnih i nekoliko javnih preduzeća među kojima i Srbijagas i EPS.

 

Na ovom spisku nalazi se i osoba pod imenom Darko Šarić, za koju stečajni upravnik kaže da nije u pitanju čovek koji je označen kao jedan od najvećih narkobosova u regionu, već neko ko sa njim samo deli isto ime i prezime. „Pravi“ Darko Šarić je, inače, dovođen u vezu sa vlasništvom u IPOK-u, a direktor skrobare izvesno vreme je bio Zoran Ćopić, jedan od Šarićevih najbližih saradnika.

 

Poveriocima trećeg isplatnog reda biće isplaćeno 1,37 odsto od prijavljenog potraživanja. Ukupan iznos prijavljenih potraživanja trećeg isplatnog reda iznosi 681.159.727 dinara a na kraju će, srazmerno potraživanju, biti ukupno isplaćeno 9.307.597 dinara.

 

Stečaj u IPOK-u traje od 2011. godine.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz