• „DAN OTVORENIH VRATA ITALIJANSKE PRIVREDE“ U ZRENJANINU

    ZRENJANIN –Manifestacija „Dan otvorenih vrata italijanske privrede“, održana je danas u Zrenjaninu, a prisustvovali su joj, pored domaćina gradonačelnika Zrenjanina Čedormira Janjića, savetnice ministra prosvete Gabrijele Grujić-Garić, savetnika u Ministarstvu trgovine RadetaBerbakova, i  predsednik Konfindustrije Srbije Erih Košuta, kao i prvi sekretar Ambasade Italije MatijasKleve, čelnici italijanskih kompanija „Fulgar“, „Modital“, „Dafar“ i „Tehnostruture“, koje posluju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „DAN OTVORENIH VRATA ITALIJANSKE PRIVREDE“ U ZRENJANINU

    ZRENJANIN –Manifestacija „Dan otvorenih vrata italijanske privrede“, održana je danas u Zrenjaninu, a prisustvovali su joj, pored domaćina gradonačelnika Zrenjanina Čedormira Janjića, savetnice ministra prosvete Gabrijele Grujić-Garić, savetnika u Ministarstvu trgovine RadetaBerbakova, i  predsednik Konfindustrije Srbije Erih Košuta, kao i prvi sekretar Ambasade Italije MatijasKleve, čelnici italijanskih kompanija „Fulgar“, „Modital“, „Dafar“ i „Tehnostruture“, koje posluju u Zrenjaninu, direktori škola koje su uključene u programe saradnje na planu dualnog obrazovanja, kao i učenici zrenjaninskih srednjih škola.

     

    italija
    Dodela sertifikata Adolfu Karlu Perosiju, direktoru kompanije Fulgar

     

    Zajednički cilj nam je da zajedno sa italijanskim prijateljima kojiovde posluju, zaposlimo što više Zrenjaninaca. Sa nekim kompanijama radimo još od 2005. godine, neke su tu od prošle godine, ali su nam jednako drage i sada ih je četiri, koje zapošljavaju preko 600 radnika. Većina njih ima problem sa kadrovima, uprkos činjenici da Zrenjanina ima 8026 nezaposlenih po poslednjim podacima. Problem je što kadrovi za ove firme moraju da budu usko specijalizovani i zajedno sa nadležnim ministarstvomi kroz dualno obrazovanje pokušavamo da rešimo taj problem – naglasio je gradonačelnik Janjić, na skupu u Gradskoj kući, zahvaljujući se i direktorima škola koje su uključene u programe dualnog obrazovanja.

     

    Predsednik Konfindustrije Srbije Erih Košuta zahvalio se gradu Zrenjaninu na gostoprimstvu i prilici koju je pružio, pre svega mladima, učenicima završnih razreda, da se upoznaju sa načinom poslovanja italijanskih kompanija u gradu na Begeju.

    Lepo je da su mladi imali priliku da vide iznutra kako izgledaju pogoni uspešnih i svetski poznatih italijanskih kompanija. Mi smo najpre u Italiji, a potom i na Balkanu, otvorili vrata naše industrije za mlade, i upoznali ih sa kulturom preduzetništva. Možda je među tim mladima neko od naših budućih kolega – istakao je Košuta.

     

    italija
    Skup u Gradskoj kući

     

    Kao veoma bitnu, ocenio je organizaciju današnjeg događaja i prvi sekretar italijanske ambasade, Matijas Kleve, ocenjujući današnji dan kao prvi korak u uključivanju ovdašnjih mladih u privredne tokove. Savetnica ministra prosvete Gabrijela Grujić-Garićpodsetila je da je ona sličnim povodom već četvrti put u Zrenjaninu.

     

    Deci moramo dati snagu kroz funkcionalnost obrazovanja a ovo je dobar primer. Kvalitetno učenje, kroz rad u kompanijama, to je put kojem treba težiti. Preporučila bih da sledeći put u pogone italijanskih kompanija povedemo, pored dece, i njihove roditelje, da bi se otklonile predrasude o radu u industrijskim pogonima – naglasila je Gabrijela Grujić – Garić.

     

    Predstavnicima italijanskih kompanija i zrenjaninskih škola uručeni su sertifikati za učešće u manifestaciji. U sklopu manifestacije organizovan je i oblilazak pogona kompanija „Modital“, „Dafar“ i „Tehnostruture“, koje posluju u Zrenjaninu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija