Ekonomija YTOP

DA LI JE MOGUĆE DA ĆE SE OVO DOGODITI SA „RADIJATOROM“?!

Pogoni fabrike "Radijator"

ZRENJANIN – Iako je za narednu nedelju najavljena velika prodaja imovine zrenjaninskog „Radijatora“, kojom bi trebalo da se namiri poverilac, firma „Polar sekjuriti“, nije sigurno da prodaju neće preduhitriti otvaranje predstečajnog postupka.

Pogoni fabrike "Radijator"
Pogoni fabrike „Radijator“

Kako portal zrenjaninski.com saznaje ta mogućnost je vrlo realna.

– O pokretanju predstečajnog postupka, a zatim i stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, sud je trebalo da se izjasni još 13. septembra, ali je ročište odloženo jer je postupajući sudija prešao na drugu dužnost – otkriva Željko Šojić, predsednik sindikata u „Radijatoru“. – Proizvodnja se, zasad, odvija normalno, a radnicima je isplaćena junska plata, dodaje Šojić.

Da li će prethodni stečajni postupak u „Radijatoru“ i biti otvoren, sada je nemoguće reći. Ipak, slučaj „Mibrasa“ govori da je tako nešto vrlo izvesno. Naime, zahtev za pokretanje stečajnog postupka nad ovom firmom, koja je poslovala u pogonima žitištanskog „Agroživa“, stigao je bukvalno u trenutku kad je privatni izvršitelj počeo sa prodajom imovine. Naredna, velika prodaja kompletne imovine, stopirana je dok se ne vidi hoće li „Mibras“ u stečaj ili ne. Zahtev za pokretanje prethodnog stečajnog postupka tako se pokazao kao dobar instrument za odlaganje izvršenja, a poveriocima, među kojima su i bivši zaposleni, ostaje da čekaju odluku suda.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz