• DA LI JE MOGUĆE DA ĆE SE OVO DOGODITI SA „RADIJATOROM“?!

    ZRENJANIN – Iako je za narednu nedelju najavljena velika prodaja imovine zrenjaninskog „Radijatora“, kojom bi trebalo da se namiri poverilac, firma „Polar sekjuriti“, nije sigurno da prodaju neće preduhitriti otvaranje predstečajnog postupka. Kako portal zrenjaninski.com saznaje ta mogućnost je vrlo realna. – O pokretanju predstečajnog postupka, a zatim i stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DA LI JE MOGUĆE DA ĆE SE OVO DOGODITI SA „RADIJATOROM“?!

    ZRENJANIN – Iako je za narednu nedelju najavljena velika prodaja imovine zrenjaninskog „Radijatora“, kojom bi trebalo da se namiri poverilac, firma „Polar sekjuriti“, nije sigurno da prodaju neće preduhitriti otvaranje predstečajnog postupka.

    Pogoni fabrike "Radijator"
    Pogoni fabrike „Radijator“

    Kako portal zrenjaninski.com saznaje ta mogućnost je vrlo realna.

    – O pokretanju predstečajnog postupka, a zatim i stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, sud je trebalo da se izjasni još 13. septembra, ali je ročište odloženo jer je postupajući sudija prešao na drugu dužnost – otkriva Željko Šojić, predsednik sindikata u „Radijatoru“. – Proizvodnja se, zasad, odvija normalno, a radnicima je isplaćena junska plata, dodaje Šojić.

    Da li će prethodni stečajni postupak u „Radijatoru“ i biti otvoren, sada je nemoguće reći. Ipak, slučaj „Mibrasa“ govori da je tako nešto vrlo izvesno. Naime, zahtev za pokretanje stečajnog postupka nad ovom firmom, koja je poslovala u pogonima žitištanskog „Agroživa“, stigao je bukvalno u trenutku kad je privatni izvršitelj počeo sa prodajom imovine. Naredna, velika prodaja kompletne imovine, stopirana je dok se ne vidi hoće li „Mibras“ u stečaj ili ne. Zahtev za pokretanje prethodnog stečajnog postupka tako se pokazao kao dobar instrument za odlaganje izvršenja, a poveriocima, među kojima su i bivši zaposleni, ostaje da čekaju odluku suda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]