• ČETVRTA PRODAJA IMOVINE PREDUZEĆA „TRANSPETROL“

    SEČANJ – Stečajna upravnica Dragica Arsić zakazala je četvrtu prodaju imovine sečanjskog preduzeća „Transpetrol“. Prodaja će se obaviti javnim nadmetanjem 26. februara, u podne, u kancelariji stečajne upravnice, a početna vrednost je blizu 80 miliona dinara. Depozit koji zainteresovani treba da uplate iznosi 56 miliona dinara.     Najvrednija imovina koju ovo sečanjsko preduzeće ima […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ČETVRTA PRODAJA IMOVINE PREDUZEĆA „TRANSPETROL“

    SEČANJ – Stečajna upravnica Dragica Arsić zakazala je četvrtu prodaju imovine sečanjskog preduzeća „Transpetrol“. Prodaja će se obaviti javnim nadmetanjem 26. februara, u podne, u kancelariji stečajne upravnice, a početna vrednost je blizu 80 miliona dinara. Depozit koji zainteresovani treba da uplate iznosi 56 miliona dinara.

     

    transpetrol
    Imovina preduzeća „Transpetrol“

     

    Najvrednija imovina koju ovo sečanjsko preduzeće ima je ribnjak, i objekti na njemu, koji su u postupku legalizacije. Imovinu „Transpetrola“, koja je procenjena na čak 283 miliona, koristi treće lice bez pravnog osnova, navodi se u izveštaju koji je stečajna upravnica Arsić podnela zrenjaninskom Privrednom sudu.

     

    Biće zanimljivo videti da li će ribnjak u ovom pokušaju dobiti novog vlasnika. Naime, potencijalni vlasnik postoji, on je obišao ribnjak, a krajem prošle godine stečajna upravnica predložila je Odboru poverilaca da se imovina proda neposrednom nagodbom. Odbor je predlog očigledno odbio, jer će i treći pokušaj prodaje biti javnim nadmetanjem.

     

    Osim nepokretne imovine, koja je procenjena na 223 miliona dinara, „Transpetrol“ ima i oročenih i slobodnih para na računima, kao i potraživanja u iznosu od 48 miliona dinara.

     

    Inače, stečajni postupak u „Transpetrolu“ iz Sečnja traje od novembra 2011. godine zbog duga od 18 miliona evra. Po prvim sagledavanjima stečajne upravnice, „Transpetrol“ je poljoprivrednicima, državi, bankama i drugim poslovnim partnerima dugovao 1,36 milijardi dinara, a raspolagao imovinom od „svega“ 800 miliona.

     

    Inače, mesečni troškovi stečaja ovog sečanjskog preduzeća iznose od 3,5 do 4 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]