• BRUKA: Umro čekajući da mu BEK vrati dug!

    Poverioci i dalje „kratkih rukava“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Jedan od poverilaca Industrije mesa BEK, vlasnik zrenjaninske samostalne zanatske trgovinske radnje, umro je ne dočekavši da naplati potraživanja koja ima prema nekada uglednoj, a sada propaloj fabrici.

    Industrija mesa BEK
    Industrija mesa BEK

    Ovo je konstatovano danas u Privrednom sudu u Zrenjaninu, gde je trebalo da bude održana prva prodaja imovine BEK-a, kako bi bila namirena potraživanja poverilaca. Prodaja, međutim, nije uspela, jer niko od zainteresovanih kupaca nije došao u sud, niti je položio jemstvo.

    Tom prilikom su pravni zastupnici jednog od poverilaca saopštili da je njihov klijent u međuvremenu preminuo i da je potraživanja nasledila njegova maloletna ćerka koju, kao staratelj, zastupa stric.

    Nakon toga je pravni zastupnik izvršnog poverioca „Panakva“ iz Novog Sada predočio sudiji Jelici Baković da je ovo preduzeće, koje od zrenjaninske industrije mesa potražuje 14,4 miliona dinara, zainteresovano za preuzimanje više objekata, između ostalog i nekoliko pomoćnih zgrada i trafo stanice, smeštenih u fabričkom krugu BEK-a. S obzirom na to da je ova firma želela da kupi samo neke objekte na jednoj od parcela, sudija Baković je istakla da su predmet prodaje isključivo cele parcele i zbog toga je odbila predlog ovog poverioca.

    – Konstatuje se da prva prodaja nije uspela, a drugu će sud zakazati posebnim zaključkom – saopštila je Baković.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]