• Brodogradilište u Perlezu uskoro će biti ponuđeno na prodaju

    Brodogradilište „Šipjard Bomeks 4M“ iz Perleza uskoro će biti ponuđeno na prodaju.   Naime, stečajni upravnik Dušan Lazić dobio je saglasnost Odbora poverilaca ovog preduzeća da oglasi prodaju preostale imovine, ne bi li se bar u nekom procentu poverioci namirili.   „Servo Mihalj inženjering“ procenio je da imovina brodogradilišta vredi 630,5 miliona dinara, pa će […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Brodogradilište u Perlezu uskoro će biti ponuđeno na prodaju

    Brodogradilište „Šipjard Bomeks 4M“ iz Perleza uskoro će biti ponuđeno na prodaju.

     

    Naime, stečajni upravnik Dušan Lazić dobio je saglasnost Odbora poverilaca ovog preduzeća da oglasi prodaju preostale imovine, ne bi li se bar u nekom procentu poverioci namirili.

     

    „Servo Mihalj inženjering“ procenio je da imovina brodogradilišta vredi 630,5 miliona dinara, pa će tako na prvoj prodaji ono biti ponuđeno za polovinu te sume.

     

    Inače, dugovi brodogradilišta iznose skoro 3,7 milijardi dinara.

     

    „Šipjard Bomeks 4M“ je u stečaju od februara ove godine. Zahtev za otvaranje stečaja podnelo je samo preduzeće, obrazlažući zahtev činjenicom da je preduzeće prezaduženo i da dugove ne može da vraća. U tom trenutku, račun je bio u blokadi 1.132 dana na iznos od 172,8 miliona dinara.

     

    U obrazloženju stoji i da kratkoročne obaveze preduzeća u trenutku otvaranja stečaja iznose oko 2,5 milijardi dinara, a dugoročne još 500 miliona.

     

    Brodogradilište kod Perleza, dok ne dobije novog vlasnika, izdato je u zakup firmi „Čelik“ za 800.000 dinara mesečno.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija