• „Bomist“ privodi kraju radove na novom gradilištu, posao za još radnika

    Porodična kompanija „Bomist“ iz Zrenjanina, koja uspešno posluje već četvrt veka, nedavno je otvorila novo gradilište, u industrijskoj zoni „Elemir“, u kojoj gradi podno skladište za žitarice.   Radove je danas obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, a domaćini su mu bili braća Mićo i Nedeljko Stanić, suvlasnici kompanije „Bomist“.   – Objekat je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Bomist“ privodi kraju radove na novom gradilištu, posao za još radnika

    Porodična kompanija „Bomist“ iz Zrenjanina, koja uspešno posluje već četvrt veka, nedavno je otvorila novo gradilište, u industrijskoj zoni „Elemir“, u kojoj gradi podno skladište za žitarice.

     

    Radove je danas obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, a domaćini su mu bili braća Mićo i Nedeljko Stanić, suvlasnici kompanije „Bomist“.

     

    – Objekat je površine 50 puta 60 metara, visine 11 metara, i u skladište će moći da stane 10.000 tona suncokreta – rekao je Mićo Stanić, podsećajući da se „Bomist“, osim prodajom građevinskog materijala, bavi i poljoprivrednim poslovima, odnosno skladištenjem žitarica.

     

    On je objasnio da je „Bomist“ već dugo godina sarađivao sa ovdašnjom Industrijom ulja „Dijamant“, kao i da je, kada je Industrija tepiha „Proleter“ prestala sa radom, kompanija braće Stanić renovirala tamošnje pogone i u te objekte smestila suncokret.

     

    – Kada smo videli da taj posao funkcioniše na zadovoljavajućem nivou, odlučili smo da izgradimo naš sopstveni objekat, u koji je do sada uloženo blizu 900.000 evra. Posao se privodi kraju i očekujem da će u najskorije vreme u ovom novom objektu biti smeštene žitarice – rekao je Stanić, dodajući da će u novoizgrađenom skladištu biti angažovano desetak novih radnika.

     

    Bomist

     

    Nedeljko Stanić, koji obavlja i funkciju tehničkog rukovodioca, zahvalio se gradonačelniku Janjiću i lokalnoj samoupravi na podršci.

     

    – Hvala Bogu da je neko počeo da vodi brigu i o nama preduzetnicima. Nismo imali nikakvih problema prilikom dobijanja dozvola za gradnju novog objekta. Saradnja je bila maksimalno korektna i sve je odrađeno u najkraćem roku – kazao je Nedeljko Stanić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]