• Bliži se kraj roka za nekoliko javnih poziva za podsticanje zapošljavanja

    Nezaposlena lica koja žele da pokrenu privatni biznis za novoregistrovane delatnosti mogu do 3. maja aplicirati za subvencije po programu za samozapošljavanje.   Republički javni pozivi nezaposlenima i nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje zaključeni su 22. aprila. Pokrajinski javni poziv za program samozapošljavanja aktuelan je do 3. maja. Za subvenciju od 512.000 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bliži se kraj roka za nekoliko javnih poziva za podsticanje zapošljavanja

    Nezaposlena lica koja žele da pokrenu privatni biznis za novoregistrovane delatnosti mogu do 3. maja aplicirati za subvencije po programu za samozapošljavanje.

     

    Republički javni pozivi nezaposlenima i nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje zaključeni su 22. aprila. Pokrajinski javni poziv za program samozapošljavanja aktuelan je do 3. maja. Za subvenciju od 512.000 dinara mogu da apliciraju nezaposleni visokoškolci za finansijsku podršku otvaranju advokatskih ili IT kancelarija, lekarskih ordinacija, inženjerskih, arhitektonskih ili projektnih biroa, i drugog. Za sve ostale kategorije nezaposlenih predviđena je subvencija za samozapošljavanje od 325.000 dinara.

     

    Poslodavci mogu da apliciraju za subvenciju po programu novog zapošljavanja. Do 3. maja oročena su dva konkursa. Jedan je u okviru projekta „IPA 2013 – Podrška programu zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje“. Po njemu je predviđena subvencija od 150.000 dinara za poslodavce sa područja grada Zrenjanina, a 200.000 dinara za poslodavce u opštinama Novi Bečej, Žitište, Nova Crnja i Sečanj.

     

    Drugi pokrajinski konkurs podrazumeva subvenciju u iznosu od 182.500 dinara.

     

    Subvencija za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu odobrava se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru. Ova subvencija se koristi za troškove zapošljavanja nezaposlenih, ili za uplatu poreza i doprinosa za 12 meseci ugovorne obaveze.

     

    Poslodavcima iz privatnog sektora i preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom namenjen je i konkurs za program obuke za poznatog poslodavca. On podrazumeva finansijsku podršku za organizovanje obuka za nezaposlene. U program obuke mogu se uključiti nezaposleni iz kategorije teže zapošljivih. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najduže do 3. juna.

     

    Svi ostali javni pozivi/konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje aktuelni su do 29. novembra. Rok važenja konkursa za programe podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom je do 31. decembra.

     

    Informacije o programima mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje, preko Pozivnog centra 0800/300-301.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]