Ekonomija YTOP

BG MIBRAS IDE NA DOBOŠ

Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

ZRENJANIN – Privatni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju kompletne imovine BG Mibrasa – preduzeća poznatog po tome što je nepunih dve godine poslovao u pogonima i na farmama nekadašnjeg žitištanskog giganta „Agroživa“.

Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu
Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

Na prodaju je ponuđena imovina u Begejcima procenjena na oko milion dinara, u Banatskom Dvoru, 949 000 dinara, klanica u Žitištu 50 miliona, stara farma u Begejcima milion dinara, imovina u Tordi procenjena na 7,5 miliona, u Torku 23,5 miliona, kao i ostala oprema procenjena na ukupno 57,5 miliona dinara.

Prodaja je zakazana za 19. septembar a zaintresovani mogu da pogledaju to što bi kupili danas i sledećeg petka od 10 do 12 sati.

Kada se sabere to što se nudi na prodaju ispada da je BG Mibras u posedu imao imovinu vrednu blizu 150 miliona dinara. Tolika imovina, o radnicima da se i ne govori, a firma BG Mibras sa samo dva zaposlena.

Da podsetimo, BG Mibras u pogone „Agroživa“ ušao je uz pomoć obezbeđenja i na silu. Radnici „Agroživa“ su izgleda i tada znali više od države: protestvovali su ispred fabričke kapije danima, tražeći s jedne strane da im se isplate zaostale plate i prinadležnosti a s druge strane tvrdeći da od novog gazde, Mibrasa, nemaju čemu da se nadaju.

Za nepune dve godine ispostavilo se da su bili u pravu: od Mibrasa nema ništa a imovina će na doboš.Radnicima su plate i socijalni program isplaćeni bukvalno u trenutku kad je Mibras zatvarao kapije : ovog proleća.Plate i socijalni program isplaćen je iz budžeta.

Šta će dalje biti sa žitištanskim klaničarima i hoće li neko kupiti nešto od vredne imovine i nastaviti proizvodnju, možda će se znati već 19. septembra na javnoj licitaciji.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM