• BG MIBRAS IDE NA DOBOŠ

    ZRENJANIN – Privatni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju kompletne imovine BG Mibrasa – preduzeća poznatog po tome što je nepunih dve godine poslovao u pogonima i na farmama nekadašnjeg žitištanskog giganta „Agroživa“. Na prodaju je ponuđena imovina u Begejcima procenjena na oko milion dinara, u Banatskom Dvoru, 949 000 dinara, klanica u Žitištu 50 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BG MIBRAS IDE NA DOBOŠ

    ZRENJANIN – Privatni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju kompletne imovine BG Mibrasa – preduzeća poznatog po tome što je nepunih dve godine poslovao u pogonima i na farmama nekadašnjeg žitištanskog giganta „Agroživa“.

    Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu
    Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

    Na prodaju je ponuđena imovina u Begejcima procenjena na oko milion dinara, u Banatskom Dvoru, 949 000 dinara, klanica u Žitištu 50 miliona, stara farma u Begejcima milion dinara, imovina u Tordi procenjena na 7,5 miliona, u Torku 23,5 miliona, kao i ostala oprema procenjena na ukupno 57,5 miliona dinara.

    Prodaja je zakazana za 19. septembar a zaintresovani mogu da pogledaju to što bi kupili danas i sledećeg petka od 10 do 12 sati.

    Kada se sabere to što se nudi na prodaju ispada da je BG Mibras u posedu imao imovinu vrednu blizu 150 miliona dinara. Tolika imovina, o radnicima da se i ne govori, a firma BG Mibras sa samo dva zaposlena.

    Da podsetimo, BG Mibras u pogone „Agroživa“ ušao je uz pomoć obezbeđenja i na silu. Radnici „Agroživa“ su izgleda i tada znali više od države: protestvovali su ispred fabričke kapije danima, tražeći s jedne strane da im se isplate zaostale plate i prinadležnosti a s druge strane tvrdeći da od novog gazde, Mibrasa, nemaju čemu da se nadaju.

    Za nepune dve godine ispostavilo se da su bili u pravu: od Mibrasa nema ništa a imovina će na doboš.Radnicima su plate i socijalni program isplaćeni bukvalno u trenutku kad je Mibras zatvarao kapije : ovog proleća.Plate i socijalni program isplaćen je iz budžeta.

    Šta će dalje biti sa žitištanskim klaničarima i hoće li neko kupiti nešto od vredne imovine i nastaviti proizvodnju, možda će se znati već 19. septembra na javnoj licitaciji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]