• „BEOHEMIJA“ U STEČAJU

    Postoji nada u obnovu dela proizvodnje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – „Beohemija“ je u stečaju, odlučio je zrenjaninski Privredni sud, a razlog za otvaranje stečaja je nepostupanje po unapred pripremljenom planu reorganizacije. Dalja sudbina radnika neizvesna je.

    Pogoni "Beohemije" u Zrenjaninu
    Pogoni „Beohemije“ u Zrenjaninu

    Da ipak sve nije crno, najavljuje stečajni upravnik „Beohemije“ Vasilije Jovanović.

    -Očekujem da će proizvodnja u zrenjaninskom pogonu biti obnovljena, i da će se uskoro raditi „Duel“ i „Spin“. Brendovi su u stvari i najveća vrednost ove kompanije – kaže Jovanović. Ovim se delimčno rešava i sudbina dela radnika, neki će ostati jer postoji potreba za njihovim radom, a drugi će na „biro“.

    -I taj deo radnika koji završi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, biće pozivan po potrebi, sve zavisi od daljeg razvoja situacije i od toga u kom obimu će se poizvodnja odvijati – naglašava Jovanović.

    U Nacionalnoj službi kažu da još nema prijava radnika iz „Beohemjie“, uglavnom čekaju da im se papirologija završi, ali se neki od njih već raspituju za način prijavljivanja na „biro“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija