• BELGIJSKA FIRMA ĆE ZAPOSLITI DO 150 RADNIKA

    ZRENJANIN – Predstavnici belgijske kompanije „T4B“, koji planiraju da pokrenu proizvodni pogon u Zrenjaninu, posetili su danas Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“, a u Gradskoj kući sastali su se sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.     -Osećamo se dobrodošlim ovde, gde planiramo započinjanje poslovanja. Naša kompanija, koja se bavi proizvodnjom roletni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BELGIJSKA FIRMA ĆE ZAPOSLITI DO 150 RADNIKA

    ZRENJANIN – Predstavnici belgijske kompanije „T4B“, koji planiraju da pokrenu proizvodni pogon u Zrenjaninu, posetili su danas Hemijsko – prehrambenu i tekstilnu školu „Uroš Predić“, a u Gradskoj kući sastali su se sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.

     

    belgijska firma

     

    -Osećamo se dobrodošlim ovde, gde planiramo započinjanje poslovanja. Naša kompanija, koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore, trenutno je u ekspanziji. U Belgiji imamo više od hiljadu radnika, a sada nam je u planu širenje biznisa u Srbiji – naglasio je direktor razvoja u kompaniji Beni de Cipeleir.

     

    Direktor kompanije za Srbiju Roel Elfring najavio je najpre braunfild investiciju, a zatim gradnju sopstvenog pogona.

     

    -Planiramo da za početak koristimo već postojeće raspoložive objekte, a za godinu i po dana počeli bi gradnju svojih pogona na zemljištu koje smo već rezervisali. Ovde želimo da proizvodimo artikle koje nemamo u Belgiji. Za početak planiramo 30 do 35 radnika, a kasnije bi ih bilo 150 – najavio je Elfring.

     

    Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo što je belgijska kompanija odabrala naš grad za ulaganje.

     

    -Vodimo razgovore sa nekoliko stranih investitora, paralelno, a danas smo blizu finalnog dogovora sa ovom belgijskom kompanijom, koja je zainteresovana da ovde pokrene proizvodnju, odnosno da ostvari braunfild investiciju. Oni su rezervisali zemljište u zoni „Jugoistok“ gde treba da podižu pogon – istakao je Janjić, nakon razgovora sa potencijalnim investitorima.

     

    On je istakao da je gradu Zrenjaninu zanimljivo svako novo radno mesto, a Belgijanci planiraju zapošljavanje 150 radnika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija