Ekonomija YSLAJDER

BANKROT JUGOREMEDIJE: NOVA PROCENA VREDNOSTI FABRIČKE IMOVINE

Fabrika lekova "Jugoremedija"

ZRENJANIN – Stečajni upravnik Fabrike lekova “Jugoremedija” AD Zrenjanin u stečaju Radovan Savić objavio je javni poziv za dostavljanje ponuda za procenu vrednosti ovog preduzeća. To je posledica potvrđenog rešenja Privrednog suda o bankrotstvu “Jugoremedije”.

Fabrika lekova “Jugoremedija”

Ponude se mogu predati do 13. februara, do 15 časova, stečajnom upravniku Radovanu Saviću. Predmet procene biće celokupna pokretna i nepokretna imovina stečajnog dužnika, sa posebnim osvrtom na prava intelektualne svojine i domaćih i međunarodnih žigova.

Na procenu ide i 29 posto udela “Jugoremedije” u Privrednom društvu “Penpharm” i dela akcija u AD “Blagoje Kostić” iz Pirota, kao i 100 posto udela u privrednom društvu “Jugoremedija com export import” u likvidaciji. Procena će se raditi u skladu sa međunarodnim i računovodstvenim standardima, kojom se obezbeđuje najveća vrednost za poverioce.

Stečajni upravnik odabraće najboljeg ponuđača na osnovu odluke Odbora poverilaca i uz obaveštenje stečajnog sudije.

– Očekujem da će postupak odabira ponuda biti završen za petnaestak dana, a da će odabrani ponuđač procenu završiti za mesec dana. U tom slučaju brzo bi došli u situaciju da se oglasi prodaja, i to javnim nadmetanjem, ako bude više ponuđača, ili prikupljanjem ponuda, ako bude samo jedan ponuđač – kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik Radovan Savić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Svaka čast Jovici Stefanoviću Niniju i njegovom ortaku Zdravku Deuriću tzv. borcu za radnička prava koji je svojom borbom, ličnim interesom u Luxol-Farmaciji i Penpharmu obezbedio sigurnu propast Jugoremedije i osiromašio hiljade akcionara i stotine radnika! Svaka čast i političkim partijama koje su podržale ovu dvojcu i dopustile da se kriminal još kako isplati u Srbiji! Samo napred, kada su već uništene skoro sve firme starog kombinata “Servo Mihalj” u Zrenjaninu i prodane u bescenje prodajte i ovu u bescenje jer to je ono što treba Srbiji, to je ono što treba ovom narodu, kriminal na državnom nivou i odabrani poltroni koji će da izvrše i završe ono što su organizovane kriminalne grupe u sprezi sa vladom republike Srbije devedesetih započeli i tako tuđim parama i tuđom mukom gospodarili čitavom Srbijom!

sinovoz
FAM