• BANATSKI DVOR OKOSNICA ENERGETSKE STABILNOSTI

    Tvrdi ministar Aleksandar Antić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    BANATSKI DVOR – Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je Podzemno skladište gasa Banatski Dvor, gde je zajedno sa generalnim direktorom Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem i izvršnim direktorima ovog rusko-srpskog preduzeća Sašom Ilićem i Srđanom Kostovićem, obišao postrojenje i uverio se da je sistem apsolutno stabilan, odnosno da je snabdevanje prirodnim gasom u Republici Srbiji uredno i bez ikakvih problema.

    Aleksandar Antić i Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru
    Aleksandar Antić i Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru

    – Podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru je okosnica energetske bezbednosti Srbije, kada je gas u pitanju. Ovde trenutno ima preko 420 miliona kubnih metara gasa, što obezbeđuje da je Srbija apsolutno energetski bezbedna po pitanju snabdevanja ovim energentom. Inače, proteklih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno je isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa – istakao je Antić.

    Govoreći o razvojnim projektima, generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović je naveo da su u toku prvi radni sastanci u vezi sa drugom fazom izgradnje Banatskog Dvora.

    Bajatović je naglasio da ove godine neće biti povećanja cene gasa, a da i međunarodne procene za naredni period, uzimajući u obzir procene cene nafte, predviđaju ostanak cene gasa na aktuelnom nivou.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija