Ekonomija

BANATSKI DVOR OKOSNICA ENERGETSKE STABILNOSTI

BANATSKI DVOR – Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je Podzemno skladište gasa Banatski Dvor, gde je zajedno sa generalnim direktorom Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem i izvršnim direktorima ovog rusko-srpskog preduzeća Sašom Ilićem i Srđanom Kostovićem, obišao postrojenje i uverio se da je sistem apsolutno stabilan, odnosno da je snabdevanje prirodnim gasom u Republici Srbiji uredno i bez ikakvih problema.

Aleksandar Antić i Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru
Aleksandar Antić i Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru

– Podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru je okosnica energetske bezbednosti Srbije, kada je gas u pitanju. Ovde trenutno ima preko 420 miliona kubnih metara gasa, što obezbeđuje da je Srbija apsolutno energetski bezbedna po pitanju snabdevanja ovim energentom. Inače, proteklih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno je isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa – istakao je Antić.

Govoreći o razvojnim projektima, generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović je naveo da su u toku prvi radni sastanci u vezi sa drugom fazom izgradnje Banatskog Dvora.

Bajatović je naglasio da ove godine neće biti povećanja cene gasa, a da i međunarodne procene za naredni period, uzimajući u obzir procene cene nafte, predviđaju ostanak cene gasa na aktuelnom nivou.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.