Ekonomija

BANATSKI DVOR OKOSNICA ENERGETSKE STABILNOSTI

BANATSKI DVOR – Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je Podzemno skladište gasa Banatski Dvor, gde je zajedno sa generalnim direktorom Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušanom Bajatovićem i izvršnim direktorima ovog rusko-srpskog preduzeća Sašom Ilićem i Srđanom Kostovićem, obišao postrojenje i uverio se da je sistem apsolutno stabilan, odnosno da je snabdevanje prirodnim gasom u Republici Srbiji uredno i bez ikakvih problema.

Aleksandar Antić i Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru
Aleksandar Antić i Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru

– Podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru je okosnica energetske bezbednosti Srbije, kada je gas u pitanju. Ovde trenutno ima preko 420 miliona kubnih metara gasa, što obezbeđuje da je Srbija apsolutno energetski bezbedna po pitanju snabdevanja ovim energentom. Inače, proteklih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno je isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa – istakao je Antić.

Govoreći o razvojnim projektima, generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović je naveo da su u toku prvi radni sastanci u vezi sa drugom fazom izgradnje Banatskog Dvora.

Bajatović je naglasio da ove godine neće biti povećanja cene gasa, a da i međunarodne procene za naredni period, uzimajući u obzir procene cene nafte, predviđaju ostanak cene gasa na aktuelnom nivou.

Podeli članak
sinovoz
FAM