Ekonomija

ATRAKTIVAN PROSTOR ZARASTAO U KOROV

ZRENJANIN – Iako od imovine zrenjaninskog Trgovinskog preduzeća „Banat“ više nije ostalo ništa, stečaj u ovom, nekad najvećem trgovinskom lancu u srednjem Banatu, još nije završen. Stečaj, inače, traje punih 11 godina.

trgovinsko-banat

U nekadašnjem gigantu bilo je zaposleno i više od 1.000 ljudi, a mnogi od njih ni do danas nisu uspeli da zatvore bolnu priču iz svoje radne karijere, jer je desetinama njih ostao nepovezan radni staž. Posle propasti firmi ostali su i dugovi državi, najviše Poreskoj upravi.

Prodajni objekti, a bilo ih je više od sto, davno su promenili vlasnike, kao i odmaralište u Igalu. Nekoliko vlasnika promenila je i upravna zgrada i magacini u strogom centru grada, u Gundulićevoj ulici.

U stečajnom postupku, sudskim putem, ovaj kompleks, pre sedam – osam godina, prvo je kupio biznismen Dušan Stupar. Tada se pričalo kako će na tom mestu nići luksuzni stambeno – poslovni objekat: lokacija je više nego dobra, prostor ogroman. No, do toga nikad nije došlo, navodno zbog toga što je investitor želeo da dobije izlaz sa placa i na ulicu Narodne omladine, a to nije bilo izvodljivo.

trgovinsko-banat

U međuvremenu, objekat i plac dobili su novog vlasnika. Kao katastarski vlasnik sada se vodi firma „Ekolab“ iz Novog Sada, inače članica Industrije mesa „Matijević“. Jedno vreme na zgradi je stajalo obaveštenje da se objekat nudi za izdavanje, sada je skinut.

Ogroman prostor i objekti u veoma su lošem stanju. Zarasli u korov, sklonište za pse lutalice… Objekti su pod katancem, ali kroz polupane prozore može da uđe ko hoće.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz