Ekonomija

AMERIKANCI TRAŽE RADNIKE PREKO BILBORDA

ZRENJANIN – Američka kompanija „Lear“, koja je otvorila proizvodne pogone u Novom Sadu, traži radnike i u Zrenjaninu, jer u vojvođanskoj prestonici nema dovoljno zainteresovanih za rad u ovoj fabrici.

lear-bilbord

Nedavno je na nekoliko bilborda u našem gradu „Lear“ objavio oglas za posao, uz napomenu da je u pitanju svetski lider u proizvodnji automobilskih sedišta i električnih sklopova. Uz e-mail adresu, objavljen je i broj telefona na koji zainteresovani za zaposlenje mogu da se jave.

Portal zrenjaninski.com je u dva navrata pokušao da stupi u kontakt sa nadležnima u novosadskoj fabrici, u nameri da sazna koji uslovi se nude radnicima, ali nam je oba puta rečeno da će nam se javiti neko od ovlašćenih za davanje izjava. Međutim, taj poziv nismo dočekali.

Jedan od Zrenjaninaca koji je bio na razgovoru smatra da je osnovni razlog što „Lear“ u Novom Sadu ne može da nađe dovoljan broj radnika – mala plata.

– Odmah na početku sastanka rečeno nam je kolika je plata, jer su mnogi odustajali kada bi čuli cifru. A osnovna zarada je otprilike na nivou minimalca – ispričao nam je ovaj nezaposleni Zrenjaninac.

Kako je saopšteno prilikom otvaranja pogona, „Lear“ planira u Novom Sadu da zaposli do 2.500 ljudi.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM