• AMERIKANCI TRAŽE RADNIKE PREKO BILBORDA

    Mnogi odustaju od posla, evo i zbog čega

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Američka kompanija „Lear“, koja je otvorila proizvodne pogone u Novom Sadu, traži radnike i u Zrenjaninu, jer u vojvođanskoj prestonici nema dovoljno zainteresovanih za rad u ovoj fabrici.

    lear-bilbord

    Nedavno je na nekoliko bilborda u našem gradu „Lear“ objavio oglas za posao, uz napomenu da je u pitanju svetski lider u proizvodnji automobilskih sedišta i električnih sklopova. Uz e-mail adresu, objavljen je i broj telefona na koji zainteresovani za zaposlenje mogu da se jave.

    Portal zrenjaninski.com je u dva navrata pokušao da stupi u kontakt sa nadležnima u novosadskoj fabrici, u nameri da sazna koji uslovi se nude radnicima, ali nam je oba puta rečeno da će nam se javiti neko od ovlašćenih za davanje izjava. Međutim, taj poziv nismo dočekali.

    Jedan od Zrenjaninaca koji je bio na razgovoru smatra da je osnovni razlog što „Lear“ u Novom Sadu ne može da nađe dovoljan broj radnika – mala plata.

    – Odmah na početku sastanka rečeno nam je kolika je plata, jer su mnogi odustajali kada bi čuli cifru. A osnovna zarada je otprilike na nivou minimalca – ispričao nam je ovaj nezaposleni Zrenjaninac.

    Kako je saopšteno prilikom otvaranja pogona, „Lear“ planira u Novom Sadu da zaposli do 2.500 ljudi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]