• AGENCIJA ZA OBEZBEĐENJE TUŽILA „RADIJATOR“: Livnica ostala dužna sedam miliona dinara

    Angažovan javni izvršitelj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Agencija za obezbeđenje „Polar security“ iz Zrenjanina tužila je fabriku „Radijator“ zbog neizmirenih dugovanja na ime pruženih usluga, pa je angažovan i izvršitelj koji je popisao deo imovine livnice i zakazao prvu prodaju njenih pokretnih stvari putem usmenog i javnog nadmetanja.

    Pogoni zrenjaninskog "Radijatora"
    Pogoni zrenjaninskog „Radijatora“

    Prodajom osam paleta kanalskih rešetaka, tri viljuškara i drugih stvari, javni izvršitelj Jasmina Trbović Stanković pokušava da namiri deo potraživanja koji izvršni dužnik, nekada uspešno preduzeće „Radijator“, čije je sedište nedavno premešteno iz Zrenjanina u Beograd, ima prema poveriocu „Polar security“-u. Javna prodaja zakazana je za 2. septembar.

    – Posedujemo dva rešenja o priznatim potraživanjima koja, sa kamatama, iznose više od sedam miliona dinara. Manje od dve godine obezbeđivali smo pogone „Radijatora“, koji se nalaze u Beogradskoj ulici, na izlazu iz grada prema Beogradu, a usluge nam nisu plaćene. Zbog toga smo početkom ove godine raskinuli ugovor o saradnji – kaže za portal zrenjaninski.com izvršni direktor agencije „Polar security“ Aleksandar Lakatuš.

    Pre podnošenja tužbi i angažovanja javnog izvršitelja agencija je pokušala da se dogovori sa nadležnima u „Radijatoru“ oko izmirenja obaveza.

    – Čak smo potpisali i sporazum o izmirenju dugovanja koji druga strana nije ispoštovala. Zbog toga smo bili prinuđeni da preduzmemo druge mere – navodi Lakatuš.

    Činilo se da će livnica, u najvećoj meri izvozno orjentisana i okrenuta ka tržištu Evropske unije, uspešno poslovati, u šta je nadu ulila i najava menadžmenta od pre nekoliko godina da će, pored sadašnjih nekoliko stotina, biti uposleno još 200 novih radnika, ali su „Radijator“, čiji je vlasnik konzorcijum iz Hrvatske, onda sustigli ozbiljni poslovni problemi. U fabrici je u poslednje vreme organizovano nekoliko štrajkova radnika zbog višemesečnog kašnjenja plata, od čega je poslednji održan ovog meseca, a isključivana je i struja u proizvodnim pogonima zbog dugovaranja prema Elektroprivredi Srbije.

    Kao jedan od razloga zbog kojih je fabrika zapala u poslovne probleme, generalni direktor Nedeljko Grubeša je naveo veliki požar u avgustu 2012. godine, koji je izbio u topionici, kada je pričinjena velika materijalna šteta.

    Menadžment „Radijatora“ očekuje da bi problemi mogli biti rešeni usvajanjem unapred pripremljenog plana reorganizacije, o čemu će reči biti na ročištu u Privrednom sudu u Beogradu, zakazanom za 13. septembar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija