Društvo YTOP

ZREPOK POTPISAO UGOVOR SA NOVIM STIPENDISTOM

Predsednik ZREPOK-a Steva Kočalka i Miloš Trošić

ZRENJANIN – Nakon završene „Letnje stručne prakse 2017“, ocenjivanja projektnih radova i izbora najboljeg studenta, u prostorijama „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa novim stipendistom ovog udruženja.

 

Predsednik ZREPOK-a Steva Kočalka i Miloš Trošić

 

U pitanju je Miloš Trošić, koji je praksu obavljao u kompaniji „Gomex“, gde se bavio razvojem softvera za prijem i kategorisanje žalbi.

 

Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ je Miloša nagradilo stipendijom u ukupnom godišnjem iznosu od 120.000 dinara, koja će mu biti isplaćena u 12 jednakih mesečnih rata. Prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju, Trošić je rekao da mu ova nagrada mnogo znači, kao i samo iskustvo stečeno radom u kompaniji „Gomex“.

 

Osim pobednika, koji je nakon ovog projekta i zaposlen u kompaniji u kojoj je obavljao praksu, i drugi studenti ističu koliko im je značilo ovakvo iskustvo. Deo njih je i nakon završetka ovog projekta angažovano honorarno u firmama u kojima su radili praksu, a ima i onih kojima je ovaj projekat obezbedio stalan radni odnos.

 

„Letnja stručna praksa“ ima za cilj da studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ omogući sticanje praktičnih znanja i veština koja će ih bolje pozicionirati na tržištu rada. Studenti su u obavezi da tokom prakse urade projektni zadatak, a nakon toga komisija ocenjuje kandidate i bira najboljeg među njima.

 

Članovi „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ su izrazili zadovoljstvo što je i ove godine realizovan projekat „Letnja stručna praksa“, naglašavajući da je izuzetno značajno to što se projekat proširuje i na firme koje nisu u sastavu ZREPOK-a. Projektu su se, naime, pridružile i kompanije članice Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

 

Nosioci projekta „Letnje stručne prakse“ – ZREPOK i Tehnički fakultet potvrdili da će se ovaj projekat sigurno nastaviti i u budućnosti.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz