Društvo Vesti Zrenjanin

Zrepok donirao bolnici milion dinara za unapređenje informacionog sistema

zrepok
Ugovor o donaciji su potpisali Budimir Jovanović i dr Ivana Tešić

Povodom deset godina od osnivanja, udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) doniralo je Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ milion dinara za nabavku opreme za informacioni sistem.

 

Ugovor o donaciji danas su svečano potpisali direktorka zrenjaninske bolnice dr Ivana Tešić i predsednik ZREPOK-a Budimir Jovanović.

 

– Za nas je ovo velika i značajna donacija, od neprocenjivog značaja. Kada dobijamo donacije, one su obično u vidu aparata koji koriste pacijentima. Ova donacija vezana za informacioni sistem koristiće i pacijentima, ali i zaposlenima. Ona će uticati na kvalitet zdravstvene zaštite. Informacioni sistem danas je neophodan, jer nam pruža važne podatke. A zahvaljujući pomoći ZREPOK-a od sada će sve biti brže, dostupnije i efikasnije. Od toga će korist imati i pacijenti, jer će se lekar više baviti njima, a ne administracijom – istakla je dr Tešić.

 

Ona se zahvalila ZREPOK-u u ime pacijenata, zaposlenih i menadžmenta Opšte bolnice.

 

Pročitajte još: POTVRĐENO: Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama

 

„Zrenjaninski poslovni krug“ već neko vreme ima vrlo kvalitetnu saradnju sa Opštom bolnicom „Đorđe Joanović“.

 

– Smatramo da je bolnica jedna od najznačajnijih institucija u našem gradu, a u razgovoru sa rukovodstvom čuli smo da im je jedan od najvećih problema zastareli informacioni sistem, odnosno preopterećeni serveri. Zato smo odlučili da povodom desetogodišnjice naše asocijacije doniramo milion dinara za kupovinu servera. Takođe, uputili smo i naše najkvalitetnije ljude kako bi sa informatičarima iz bolnice na najbrži i najefikasniji način te servere implementirali u postojeći sistem. Verujem da će server unaprediti sistem,  olakšati posao medicinskim radnicima, a to će se direktno odraziti na dobrobit pacijenata – istakao je Budimir Jovanović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz