Društvo YSLAJDER

ZRENJANINSKI SAZNAJE : NOVA PRAVILA PONAŠANJA U ZGRADAMA

Bagljaš

ZRENJANIN – U stambenim zgradama tišina se mora poštovati od 16 do 18 i od 22 do 7 časova radnim danima a od 14 do 17 časova i od 22 do 8 ujutru vikendom, stoji u novoj odluci o održavanju reda u stambenim zgradama koju je juče usvojilo Gradsko veće. Ovo pravilo ne važi samo u slučaju proslave Nove godine, kada se može veseliti do 4 sata 1. januara.

 

bagljas nova pravila

 

Ukoliko pravite slavlje u svom stanu, o tome morate obavestiti svoje komšije ali i to slavlje može trajati najkasnije do 1 sat iza ponoći.

 

Saglasnost stanara uz sve potrebne papire morate imati i ukoliko renovirate stan, no i tada morate poštovati vreme za odmor.

 

Ulazna vrata se zaključavaju leti u 23 a zimi u 22 sata a otključavaju u 6 sati ujutru.

Zabranjeno je pušenje na stepeništu i u liftu kao i u zajedničkim prostorijama.

 

I zanimljivost : u stanu možete držati neograničen broj kućnih ljubamaca, jedino morate voditi računa da oni ne ugrožavaju ostale stanare i da za njima održavate higijenu. Zanimljivo  je zato što je do pre izvesnog vremena na snazi bila odluka koja je ograničavala broj kućnih ljubimaca koji se mogu držati u stanu ali je tu odluku ukinuo Ustavni sud.

 

Kazne za nepoštovanje odluke i kućnog reda kreću se od 5000 dinara pa naviše, a nadležni za sprovođenje su komunalna inspekcija odnosno odsek za stanovanje u gradskoj upravi.

Podeli članak
sinovoz
FAM