Društvo YTOP

ZRENJANINSKI MOTEL NIKAKO DA POVRATI STARU SLAVU

motel

ZRENJANIN – Sudbina čuvenog zrenjaninskog motela Šumice skoro dve decenije nikako da se reši.Zelena oaza na samo desetak minuta od centra grada nikako da dobije vlasnika ili upravljača.

 

motel
Motel „Šumice „

 

Motel je kao jedan od delova nekadašnjeg „SM turista“ privatizovan 2003.godine.Na aukciji ga je tada kupilo preduzeće „SM turist“ iz Novog Sada u vlasništvu Momčila Rajića. Čoveka koji je Zrenjanincima poznat i kao bivši vlasnik pivare.

 

Sa novom imovinom novi vlasnik nije znao šta da radi, pa je Motel, kako zgrada nekad omiljenog restorana tako i okolni prostor sa sportskim terenima godinama propadao.

Gradska uprava nakon cele decenije nedefinisanog vlasništva, pokrenuo je postupak da Motel vrati u svoj posed.

 

O Motelu je brigu preuzeo Turistički centar. Pojedini tereni su dovedeni u funkciju, prostor se u dobrom delu kako tako održavao.

Po novim zakonskim propisima ali i po novom ustrojstvu zrenjaninske turističke organizacije, Motel Šumice opet je izgubio direktnog upravljača.

 

Danas situacija izgleda ovako: neki od terena se održavaju, fudbalski je nedavno renovirala zrenjaninska Unija poslodavaca. U dobrom je stanju košarkaški, nazvan po proslavljenom Dejanu Bodirogi, teniski ali je teren za odbojku na pesku zapušten. Trava se kosi ali je dobar deo poluostrva obrastao travom i trskom.

Urušenu i poharanu, potpuno devastiranu zgradu restorana od očiju je sakrilo izraslo šiblje i trava.

 

U prelepom ambijentu, tek poneki hrabri izletnici i rekreativci.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Evo ja imam sakupljeno 300e i spreman sam da kupim zrenjaninski motel takav kakav je… Vise nemam a uspecu da ga sredim uz pomoc prijatelja