Društvo

ZRENJANINKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Učenica Gimnazije putuje u Brazil

ZRENJANIN – Maja Milekić, učenica Zrenjaninske gimnazije, 25. jula putuje kao voloneterka u Rio de Žaneiro, na Olimpijadu. Zahvaljujući Maji, Zrenjanin će tako, osim sportista, imati još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama.

Maja Milekić
Maja Milekić

– Godinu dana sam provela u Brazilu na školskoj razmeni – priča Maja za portal zrenjaninski.com. – U gradu Florijanopolisu pohađala sam školsku 2014./2015. godinu. Već je tada bilo aktuelno prijavljivanje za volontiranje na Olimpijadi. Prijavila sam se i ja, i eto, posle mnogo provera, testova i kurseva pozvana sam da volontiram, priča Maja.

Maja je, inače, odbojkašica, igra u OK Klek, što je bila jedna od prednosti za volontere. Takođe, govori i engleski, portugalski, francuski, srpski kao maternji, a pomalo i makedonski.

– To su mi sve bile prednosti, ali polagali smo i testove iz bezbednosti, zdravlja, istorije sporta, Olimpijskih igara – priča Maja. – Ne znam još gde ću biti raspoređena, ali sam sigurna da ću odgovoriti zahtevima, dodaje Maja koja jedva čeka da krene put Rio de Žaneira.

Maja će u Riju provesti mesec dana. Nada se da će imati vremena da poseti porodicu u kojoj je provela godinu dana.

– Iz Brazila nosim najlepše uspomene. Bilo mi je jako lepo u porodici u kojoj sam imala mamu, tatu i tri brata. Brazilci su veseli, opušteni, vole porodicu, druženje, zabavu… Uživala sam u njihovom voću i povrću, a nešto manje u pasulju i pirinču koji je svakodnevno na trpezi. Nosim divne uspomene i jedva čekam da ih obnovim, zaključuje Maja.

Podeli članak
sinovoz
FAM