Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjaninka Danijela Kralus najbolji strani student u Sankt Peterburgu!

danijela kralus
Foto: Promo

Danijela Kralus iz Zrenjanina proglašena je za najboljeg stranog studenta na Sanktpeterburškom rudarskom univerzitetu u 2019. godini!

 

Ovo je saopštila kompanija NIS, čiji je Danijela stipendista.

 

Danijela je u Sankt Peterburgu završila osnovne akademske studije na Sanktpeterburškom rudarskom univerzitetu. Ona je pohađala Fakultet „Naftno i gasno inženjerstvo“, smer „Razrada i eksploatacija naftnih i gasnih ležišta“.

 

Pročitajte još: Fudbaler Aleksandar Čavrić odbio da igra protiv tima sa Kosova

 

Ova talentovana devojka se sa diplomom najboljeg studenta vraća u Srbiju. Ona će primeniti stečeno znanje u jednoj od najvećih kompanija u zemlji.

 

Danijela Kralus je, inače, jedan od 18 studenata koji su deo druge generacije stipendista NIS-a u Ruskoj Federaciji u okviru programa „Energija znanja“ i koji, osim šestoro koji školovanje nastavljaju na master studijama u Rusiji, od septembra počinju da rade u NIS-u.

 

– Od septembra započinjem svoju karijeru u kompaniji NIS, gde ću se tokom nekoliko meseci upoznati sa svojom profesijom, praktično na terenu. Planovi su mi da uporedo sa poslom upišem i master studije u Srbiji – izjavila je Danijela Kralus.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.