Društvo

Zrenjaninci u kampanji „I ja se borim“ posvećenoj deci oboleloj od raka

i ja se borim

Svetski dan dece obolele od raka obeležen je danas u Zrenjaninu, kao i u gotovo svim većim gradovima u Srbiji.

 

Manifestacija u okviru kampanje pod nazivom „I ja se borim“ održana je po tradiciji ispred zdanja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u prisusvu brojnih Zrenjaninaca i velikog broja mališana.

 

– Zrenjanin je već pet godina među gradovima koji simboličnim programom pružaju podršku kampanji „I ja se borim“ Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Mi šaljemo dirljive poruke podrške i ljubavi malim superherojima i njihovim porodicama – naglasila je Jelena Đorđević, iz biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

 

Ona je podsetila da NURDOR postoji punih 15 godina i da više nikom ne treba objašnjavati da je to veoma angažovano nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

 

– Možemo da se pohvalimo da je u našem gradu aktivan veliki broj volontera ovog udruženja. NURDOR postiže sve značajnije rezultate i jedan od njih je i bolnica u Nišu. Više od hiljadu i po dece prošlo je kroz neki od programa NURDOR-a – napominje Đorđević.

 

– Ove godine prikupljamo sredstva za otvaranje nove roditeljske kuće u Beogradu. Ona je značajna u lečenju dece koja nisu rezidenti glavnog grada. Tako će i mali Zrenjaninci moći da borave u roditeljskoj kući kada se prikupi dovoljno sredstava za njeno opremanje i osposobljavanje – naglašava Đorđević.

 

 

U programu ispred biblioteke ove godine učestvovala su deca i mladi našeg grada. Među učesnicima programa bili su Hor učenika prvih razreda Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, Kolorino stvaralaštvo, Muzičko zabavište „Sanjalice“… Učestvovali su i Udruženje „Kolegijum“, Hor „Supernova“, i mlađa i starija dečja grupa KUD „Đerđef“.

 

U ime Grada Zrenjanina, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.